Acasă Fotbal Elevii Roxanei Cherăscu, de la şcoala din Olanu, locul 3 în faza...

Elevii Roxanei Cherăscu, de la şcoala din Olanu, locul 3 în faza regională a Cupei Satelor

388
0

Echipa de fotbal a şcolii generale din Olanu, care a câştigat etapa judeţeană a Cupei Satelor, s-a clasat pe locul 3 în faza regională a competiţiei organizate sub egida FRF. Turneul a avut loc pe cocheta bază sportivă din comuna Işalniţa (judeţul Dolj). Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a trei oficiali din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Printre aceştia, s-a numărat şi Ciprian Paraschiv, manager de proiect al Cupei Satelor şi director de dezvoltare în cadrul FRF.

Pe lângă formaţia antrenată de Roxana Cherăscu (fosta handbalistă de la Oltchim Rm. Vâlcea), la întrecere au mai fost prezente ale patru formaţii din zona de sud. În aceste condiţii, organizatorii etapei regionale au alcătuit două grupe: una de trei echipe, iar cealaltă de două. Toate meciurile s-au disputat în două reprize de câte 15 minute fiecare. Fotbaliştii din Olanu au înfruntat, prima oară, reprezentanta judeţului Mehedinţi, cu care au încheiat la egalitate (2-2), după care au pierdut meciul cu Dolj (1-0). În cealaltă grupă s-a impus formaţia Gorjului, care a câştigat partida cu echipa din Olt. Astfel, finala şi-au disputat-o reprezentantele Doljului şi Gorjului şi s-a încheiat surprinzător cu victoria formaţiei vizitatoare.

Primarul Gheorghe Anghel i-a dus pe tinerii fotbalişti din Olanu pe Stadionul „Ion Oblemenco”

Pentru că au terminat pe podium la Işalniţa, elevii din comuna administrată de primarul Gheorghe Anghel au primit la final un trofeu şi 20 de mingi. „Probabil că am fi obţinut rezultate mult mai bune, dar copiii noştri s-au cam simţit obosiţi după drumul lung până la Craiova. Pentru că – să fiu sincer! – celelalte echipe mi s-au părut mai slabe decât noi. Celui mai bun jucător al nostru i s-a făcut rău pe autocar şi n-a mai putut să joace decât o repriză”, a precizat Anghel.

Cu prilejul deplasării în Bănie, alesul PNL le-a oferit tinerilor fotbalişti din Olanu şi posibilitatea de a se distra în oraşul Craiovei Maxima. Copii au luat masa la McDonald’s şi au intrat apoi pe Stadionul „Ion Oblemenco”. „Prin această vizită, copiii s-au simţit ca nişte adevăraţi fotbalişti, cum se zice! Au intrat pe teren, au mers la vestiare, au văzut şi ei ce înseamnă fotbalul mare. Una peste alta, participarea la această competiţie a fost una de bun augur. Am tratat cu seriozitate Cupa Satelor, iar ca o dovadă în acest sens ţin să mai menţionez că, pe lângă microbuzul şcolii din comuna noastră, am mai închiriat alte două particulare, deoarece am plecat la Craiova cu o delegaţie foarte numeroasă, pe lângă copii fiind prezentă şi o micuţă galerie. Am tras linie după această competiţie, iar bilanţul este unul extraordinar. În total, am jucat 18 meciuri, din care am pierdut doar unul, două le-am încheiat la egalitate, iar restul au fost victorii. Sperăm să participăm şi anul viitor la Cupa Satelor, dacă AJF Vâlcea va organiza faza judeţeană”, a încheiat primarul comunei Olanu, Gheorghe Anghel. (N.C.)