Acasă Volei Elevii lui Marius Mărgărit, medaliaţi cu argint la semifinala ONSŞ de volei

Elevii lui Marius Mărgărit, medaliaţi cu argint la semifinala ONSŞ de volei

89
0

Cinci echipe au participat la turneul semifinal masculin de volei din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Este vorba de reprezentantele judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Gorj, Vâlcea şi Dolj. Cea de-a şasea formaţie repartizată în această grupă zonală (Olt), nu i-a mai onorat însă cu prezenţa pe organizatorii competiţiei din Bănie. Printre grupările care au evoluat la Craiova s-a numărat şi cea a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, din Rm. Vâlcea, care e pregătită de Marius Mărgărit. Tinerii voleibalişti din Sala Capela au avut o prestaţie admirabilă la acest turneu şi au cucerit la final medaliile de argint. La faza finală a ONSŞ a acces însă doar câştigătoarea întrecerii, în speţă formaţia Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu”, din Craiova.

CNMB a făcut un meci de senzaţie cu CNNT Craiova

Potrivit afirmaţiilor antrenorului Marius Mărgărit, cele cinci participante au fost împărţite iniţial în două grupe. Una de două echipe, cu cele din Dolj şi Dâmboviţa, iar cealaltă de trei formaţii, alcătuită din reprezentantele judeţelor Vâlcea, Gorj şi Argeş. În cele două grupe, s-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, două seturi din trei, până la 25 de puncte câştigate. Turneul s-a întins pe durata a doar două zile, adică vineri şi sâmbătă, 15-16 martie.
Aşa cum era de aşteptat, Craiova a depăşit-o lejer pe rivala sa, cu 2-0, în prima grupă. În cea de-a doua, CNMB a făcut două meciuri foarte bune şi s-a impus de fiecare dată cu 2-0 în faţa adversarelor sale (Gorj şi Argeş). Echipele de pe locurile 1 în cele două grupe s-au bătut apoi pentru medaliile de aur, iar cele de pe locurile 2 s-au înfruntat pentru bronz. În finală, CNNT a trecut de CNMB cu 2-0 (pe seturi: 25-10, 25-21).

Opt jucători, remarcaţi pentru prestaţiile din Bănie

„Am făcut un turneu foarte bun, aproape toţi băieţii au jucat excelent! Finala cu echipa din Craiova a fost frumoasă şi echilibrată, le-am dat emoţii adversarilor, în special în cel de-al doilea set, când, la un moment dat, scorul era doar 21-20 pentru CNNT”, a subliniat Marius Mărgărit. Antrenorul de volei de la CNMB a mai declarat că, din cei 10 jucători care au făcut deplasarea în Bănie, cel puţin opt s-au ridicat peste nivelul aşteptărlor. „În mod deosebit, după această competiţie, îi remarc pe Florin Teodorescu, Dănuţ Chiriţă, Edi Glodeanu, Mădălin Copilu, Rareş Udubaşa, Antonio Bucura (care a jucat excepţional în meciul cu Craiova, când a fost aproape de neoprit, cum n-a făcut-o în tot sezonul!), Liviu Şerbănescu (aflat în continuare într-un mare progres) şi Alexandru Zamfir. Pe lângă aceştia opt, au mai fost prezenţi la Craiova, Alexandru Al-Ioanei şi Răzvan Orăşanu. Din păcate, ridicătorii au fost mai slăbuţi. Dacă am fi avut ridicători precum Robert Saroşi, de exemplu, am fi produs sigur o surpriză!”, a încheiat Marius Mărgărit. (N.C.)