Acasă Baschet Echipa de baschet masculin de la CNI ”Matei Basarab”, campioană județeană la...

Echipa de baschet masculin de la CNI ”Matei Basarab”, campioană județeană la ONSȘ (gimnaziu)

490
0

* CN ”Alexandru Lahovari” a câștigat competiția feminină

În această săptămână, sala de sport a Colegiului Național ”Alexandru Lahovari” a găzduit etapele județene ale Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la baschet masculin și feminin (gimnaziu). La fiecare categorie au participat câte șapte echipe. La băieți, în finală au ajuns Colegiul Național de Informatică ”Matei Basarab” și Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”. Partida a fost câștigată de formația coordonată de profesoara Coca Gavrișiu Nițulescu, care și-a adjudecat titlul județean. Din echipa campioană au făcut parte: Gabriel Iosif Cocoș, Ștefan Iordache, Luca Budărescu, Ianis Predescu, Mario Predescu, Luca Rotaru, Robert Negilă, David Ionescu, Vlad Mardale, Mirko Tănăsie, Alin Vețeleanu. Printre remarcați s-au regăsit: Iosif Cocoș, Luca Rotaru și Ștefan Iordache (de la echipa de pe primul loc) și Octavian Marghita (din tabăra vicecampioanei, de la CN ”Mircea cel Bătrân”). Altfel, CNI ”Matei Basarab” e obșinuită cu performanțele la acest nivel. Are o tradiție în baschet de 20 de ani. În ultimii 15 s-a regăsit mereu pe podium. În 2019, echipa de fete de la gimnaziu a obținut titlul de campioană județeană. În ultimii ani, CNIMB a ajuns de 8 ori chiar la faza națională. Multe din sportivele care s-au remarcat la acest nivel au ajuns să joace baschet de performanță.

Acum, formația de băieți pregătită de Coca Gavrișiu Nițulescu va reprezenta județul Vâlcea la faza zonală, care va avea loc chiar la Rm. Vâlcea, în luna martie.

În altă ordine de idei, în întrecerea județeană a ONSȘ (gimnaziu) la baschet, dedicată fetelor, a triumfat echipa profesorului Marin Ionel Vlădulescu, de la Colegiul Național ”Alexandru Lahovari”, care a trecut în finală de formația Colegiului Național ”Matei Basarab”. Și-au adus contribuția la acest rezultat: Alicia Popescu, Izabela Fulgescu, Dara-Ariana Petre, Alexandra Rușitoru, Adina Melcescu, Alexandra Ohâi-Shue și Jesica Duca. Cea mai bună jucătoare a turneului a fost Dara Petre, de la echipa câștigătoare. (S.S.)