Acasă Diverse Echipa cătunului Ungureni a câştigat Cupa Şirineasa la fotbal

Echipa cătunului Ungureni a câştigat Cupa Şirineasa la fotbal

413
0

Duminică, 18 august, pe terenul central din comuna administrată de primarul Ion Streinu, s-a desfăşurat cea de-a 18-a ediţie a Cupei Şirineasa la fotbal. Au participat patru formaţii, reprezentând sate sau cătune din localitate, respectiv Ciorăşti, Broşteni, Ungureni şi Şirineasa. În deschidere, s-a disputat un meci de old-boys, între foştii fotbalişti din Şirineasa, la care au luat parte şi doi jucători aflaţi în activitate, respectiv Sorin Dumitrescu, de la FC Băbeni şi Bădiţă, de la Oltul Drăgoeşti. Confruntarea de old-boys dintre Şirineasa şi Ciorăşti s-a încheiat, cum era normal, nedecis, la egalitate, scor 2-2. Primarul Ion Streinu nu s-a băgat la joc, însă, a arbitrat meciul de gală. Apoi, cele patru combatante au intrat în lupta pentru Cupa Şirineasa. În semifinale, echipa din Ciorăşti a dispus cu scorul de 4-1 de Şirineasa, iar Ungureni s-a impus cu 4-3 în faţa celor de la Broşteni. În finala mică, Şirineasa a câştigat confruntarea cu Broşteni cu 4-3 şi a ocupat ultima treaptă a podiumului.

Cosmin şi Daniela STREINU

Hegemonia celor de la Ciorăşti s-a încheiat. După mai mulţi în care a cules laurii victoriei, echipa satului Ciorăşti s-a clasat acum pe locul secund. Trofeul celei de-a 18-a ediţii a Cupei Şirineasa a ajuns la Ungureni, care în ultimul act s-a impus cu scorul de 2-1, după executarea loviturilor de departajare (a fost 1-1 la finalul timpului regulamentar de joc). Fiecare echipă a achitat o taxă de participare de 150 lei. Banii strânşi au ajuns la primele două clasate. Câştigătoarea a primit 350 lei, iar echipa de pe locul 2 – 250 lei. Formaţia de pe 3 a primit o cupă, iar ocupanta locului 4 – diplomă de participare. Premiile simbolice au fost asigurate de Primăria Şirineasa, iar primarul Ion Streinu a plătit arbitrajul din propriul buzunar. Pentru echipa câştigătoare a jucat şi fiul cel mare al acestuia, Cosmin Streinu, care a venit la fotbal aproape direct de la starea civilă. Cosmin a avut, săptămâna trecută, cununia civilă, iar în toamnă se va cununa şi religios cu aleasa inimii sale, tot atunci urmând să aibă loc petrecerea de nuntă.

Revenind la Cupa Şirineasa, mai trebuie menţionat faptul că la final s-au acordat şi două premii speciale. Titlul pentru cel mai biun portar i-a revenit lui Vasy Dumitrescu, de la echipa satului Ciorăşti, iar trofeul dedicat celui mai bun jucător a ajuns la Alexandru Pîrnău, care a reprezentat formaţia din Şirineasa. (S.S.)