Acasă Diverse „E ceva putred în Danemarca!” Galeria SCM-ului se teme de o „alianţă”...

„E ceva putred în Danemarca!” Galeria SCM-ului se teme de o „alianţă” împotriva Vâlcii, pe final de sezon

1359
0

Suporterii echipei de handbal vâlcene au luat atitudine după ce FRH a declinat oferta SCM-ului de organizare a Final Four-ului Cupei României în Sala „Traian”, alegând ca locaţie neutră Bistriţa. Reprezentanţii galeriei „Brigada Noastră” se tem de anumite jocuri de culise, de alianţe împotriva grupării „municipale” pentru favorizarea formaţiei CSM Bucureşti, aflată în luptă cu SCM pentru cucerirea ambelor trofee de pe plan intern, cel al Cupei României şi cel al Ligii Florilor. În acest sens, Asociaţia „Liga Suporterilor Vâlceni” a transmis şi un comunicat, pe care îl redăm în continuare.

„Noi, LIGA SUPORTERILOR VÂLCENI, ca şi suporteri ai Naţionalei României şi ai echipei locale SCM Rm. Vâlcea ţinem să ne exprimăm indignarea referitor la alegerea locaţiei de desfăşurare a Final Four-ului la Bistriţa. Începem să credem că cele două competiţii organizate de FRH, atât Liga Florilor, cât şi Cupa României, sunt făcute pentru «cine dă mai mult». Ţinem să credem acest lucru din cauza evenimentelor petrecute încă de la meciul disputat acasă, cu CSM Bucureşti, cu gol marcat neregulamentar în ultimele secunde, cu un arbitraj şmecheresc de-a lungul întregului meci, coroborat cu un arbitraj potrivnic şi de-a dreptul părtinitor la meciul de acasă cu Dunărea Brăila şi mai nou cu refuzul FRH de organizare a Final Four-ului la Râmnicu Vâlcea şi culminând cu alegerea locaţiei de desfăşurare la Bistriţa, într-o sala de aproximativ 1000 de locuri.

Pe lângă faptul că cerinţele pentru organizarea turneului sunt de-a dreptul aberante, într-un sport care nu produce bani, nu putem să ne dăm seama care este diferenţa dintre o oferta care exclude plata cazării echipelor participante şi oferta aleasă de FRH la Bistriţa, în care toate echipele participante împart cheltuielile. Suntem curioşi dacă vreuna dintre echipe a fost consultată la alegerea dintre cele doua locaţii. Noi bănuim că nu…pentru că numai un manager de club mediocru ar alege să se deplaseze de la Zalău, Cisnădie, Bucureşti, la Bistriţa, în detrimentul unei deplasări la Rm. Vâlcea, cu costuri de participare mai mici.

În altă ordine de idei, ţinem să ne exprimam indignarea faţă de alegerea Bistriţei ca locaţie de desfăşurare, atât pentru ideile exprimate mai sus, cât mai ales pentru faptul că, uluitor, dintre toate oraşele rămase în afara celor 4, s-a ales tocmai Bistriţa, echipă care, întâmplător, joacă în ultima etapă pe teren propriu chiar cu SCM Rm. Vâlcea, fiind probabil cel mai important arbitru al disputei de la distanţă între CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea, alegerea fiind total neîntemeiată din toate punctele de vedere, financiar, sportiv, fair-play, motiv pentru care ne exprimam temerea privind anumite jocuri de culise pe care, expunând motivele mai sus menţionate, începem să le simţim etapă de etapă”. (S.S.)