Acasă Diverse După ”carantină”, urmează nunta! Flori Craiu îşi uneşte destinul cu al unui...

După ”carantină”, urmează nunta! Flori Craiu îşi uneşte destinul cu al unui fost handbalist!

1315
0

Campioană mondială cu echipa naţională de junioare a României, în 2014, Florentina Craiu a jucat pentru SCM Rm. Vâlcea până în iarnă. În prezent, e legitimată la clubul Rapid Bucureşti. Face parte din lotul pe care Carmen Amariei se bazează în tentativa de a menţine echipa pe prima scenă handbalistică a ţării. În afară de Flori Craiu, pentru gruparea feroviară mai evoluează şi alte vâlcence. Este vorba despe Oana Bucă, Raluca Dăscălete, Olivia Costache Nanu, Daniela Băbeanu Todor. În consecinţă, pivotului de la poalele Capelei nu i-a fost deloc greu să se obişnuiască la Bucureşti. ”M-am acomodat la Rapid imediat cum am ajuns. Mă pliez repede pe orice situaţie, nu intru în alte discuţii şi evit conflictele. Mă bucur de handbal şi de tot ce vine odată cu el, la pachet, bune şi rele. Pe multe dintre fete le cunoşteam. Suntem multe oltence aici şi atmosfera e bună. Din păcate, nu ne aflăm pe o poziţie confortabilă în clasament. E greu când te situezi în partea de jos a clasamentului şi fiecare meci este decisiv. Avem nevoie de puncte. Din acest punct de vedere, pot să spun că situaţia e similară celei de la Vâlcea. Acolo eram pe primul loc şi trebuia să câştigăm fiecare meci pentru a ne menţine în fruntea ierarhiei şi cu şanse mari pentru câştigarea campionatului, iar aici nu trebuie să pierzi pentru că ai nevoie de puncte pentru a rămâne în Liga Florilor. E o postură mai neplăcută, bineînţeles. Nimeni nu-şi doreşte să se afle în partea de jos a clasamentului. Sperăm să vină vremuri mai bune, să ne îndeplinim obiectivul. Eu am semnat până în vară, dar nu ştiu ce se va întâmpla în continuare. Nimeni nu ştie. E o perioadă de incertitudine, iar tot ce contează acum e să fim sănătoşi”, a precizat Florentina Craiu.

În izolare, la Olanu

Flori Craiu nu a rămas la Bucureşti după instituirea stării de urgenţă. Nu e nici la Rm. Vâlcea, ci într-o comună din judeţul Vâlcea, situată la aproximativ 30 de kilometri distanţă de oraş. Pivotul Rapid-ului a ales să stea în izolare în casa părintească, la Olanu. ”Evit cât de mult pot să intru în contact cu oamenii, încerc să stau departe de acest virus. Sunt la părinţii mei, în comuna Olanu. Am noroc că locuiesc la casă. Altfel, cred că aş înnebuni într-un apartament. Am curtea şi posibilităţi diverse să mă antrenez, să fac forţă, chiar şi alergări. Îmi era dor să fie alături de ei. Chiar mi-a zis taică-meu că nu am mai stat atât de mult timp acasă de 12 ani, de când am început să practic handbalul”, a povestit handbalista vâlceană.

Andreea Adespii îi va fi naşă

În afară de a juca handbal, Flori Craiu mai are şi alte planuri pentru perioada următoare. În vara aceasta are programat un eveniment important. Handbalista vâlceană îşi va uni destinul cu Cătălin Dragomir, şi el fost handbalist. A jucat pe postul de portar, însă a decis să renunţe la sport. Naşii perechii Flori-Cătălin vor fi Andreea Adespii, handbalista SCM-ului (care şi-a întrerupt activitatea sportivă, fiind însărcinată) şi soţul ei, Mihai.
În momentul acesta, în România nu se fac nunţi şi nici alte evenimente festive. Nu doar pentru că suntem în post, ci din cauza pandemiei de Coronavirus. Jucătoarea formaţiei giuleştene speră ca lucrurile să revină la normal în următoarele săptămâni, iar planurile ei pentru această vară să nu fie afectate.
”Avem nunta programată pe 4 iulie. Iar pe 2 vom avea cununia civilă. Petrecerea va fi la Vâlcea. M-am tot gândit în perioada aceasta la eveniment, dar la cum e situaţia acum, important e să trecem cu bine peste toate problemele, iar apoi vedem cum rezolvăm şi cu nunta. Dacă va fi nevoie, o vom muta pentru o altă dată, când se va putea. Îmi doresc doar să fim sănătoşi cu toţii, noi să putem reveni la antrenamente, să jucăm din nou handbal. Îi vom avea ca naşi pe Andreea Adespii şi pe soţul său, Mihai. Pe Cătălin, prietenul meu, l-am cunoscut tot prin intermediul handbalului. El e din Moreni. Avem o poveste frumoasă şi adevărată de dragoste. Pe 30 aprilie se împlinesc cinci ani de când suntem împreună. Acum el lucrează în domeniul vânzărilor, la Bucureşti. Aveam planuri pentru după căsătorie, dar nu ne mai gândim la asta. Ne doream să ne cumpărăm un apartament în Braşov. Acolo au şi naşii noştri o locuinţă. Suntem foarte apropiaţi şi ne-am dori ca pe viitor să locuim în acelaşi oraş, dacă o să fie posibil. Ne place Braşovul. Dar, cum am mai spus, acum este important ca lucrurile să revină pe făgaşul normal. Vom avea timp şi pentru planuri de viitor. Handbalul e frumos, dar nu ţine o viaţă. Trebuie să ne gândim şi la perioada de după încheierea carierei sportive”, a mai spus Florentina Craiu. (S.S.)