Acasă Diverse Dumanska şi Băcăoanu au lansat o provocare: Zumba Challenge. Elghaoui se pregăteşe...

Dumanska şi Băcăoanu au lansat o provocare: Zumba Challenge. Elghaoui se pregăteşe pe plajă, în Tunisia, iar Gonzalez urmăreşte cursuri de întreţinere on-line

298
0

Handbaliste campioanei României stau în casă în această perioadă grea pentru aproape întreaga omenire, însă caută să-şi consume energia şi totodată să se menţină în formă prin diverse exerciţii, jocuri, nebunii. Două dintre jucătoarele SCM-ului, portarul Yuliya Dumanska şi pivotul Raluca Băcăoanu, au lansat şi o provocare pe Instagram: Zumba Challenge. Clipul filmat în sufrageria Ralucăi, în care cele două jucătoare ale SCM-ului dansează în tandem, a strâns peste 1500 de vizualizări. Băcă şi Yuliya au mai avut şi alte activităţi cu care să-şi omoare timpul: o sesiune de make-up. Portarul SCM-ului şi al Naţionalei a profitat de calităţile extraordinare ale Ralucăi în acest domeniu. Este jucătoarea la care apelează aproape toate handbalistele grupării vâlcene pentru machiaje profesioniste când merg la diferite ocazii sau când au timp de tot felul de experimente plăcute, în cantonamente şi deplasări.

Altfel, un alt pivot al liderei Ligii Florilor, Asma Elghaoui, a plecat acasă, în Tunisia. Pe o reţea de socializare le-a arătat fanilor cum trece mai uşor peste această perioadă. Alături de partenerul său de viaţă, Asma aleargă şi face exerciţii pe o plajă pustie, dar şi în sala de forţă de acasă. ”Antrenamentul este foarte important în această perioadă, nu doar pentru aspectul fizic, ci şi pentru eliberarea stresului şi încercarea de a te gândi la altceva. Profit de prezenţa în Tunisia pentru a mă menţine în formă bună. Şi vă rog să nu uitaţi: staţi acasă, rămâneţi în siguranţă. Ştim cu toţii că este o perioadă foarte dificilă prin care trece lumea. E ceva nou şi neobişnuit pentru toţi. În ciuda tuturor greutăţilor şi pentru oamenii pe care îi iubiţi, familia şi prietenii voştri, vă rugăm să vă protejaţi şi să staţi acasă, să nu ieşiţi afară atunci când nu este necesar, să limitaţi contactul social fizic. Putem rămâne conectaţi prin intermediul reţelelor de socializare. Împreună putem lupta împotriva Coronavirusului!”, a transmis Elghaoui, pe pagina oficială de facebook.

Mireya nu se plictiseşte în casă. Are o activitate intensă şi diversificată

Una dintre vicecampioanele mondiale din lotul echipei de la poalele Capelei, Mireya Gonzalez, e în Spania, a doua cea mai afectată de Coronavirus ţară europeană, după Italia. Plecase acolo pentru a participa alături de echipa naţională a Spaniei la turneul preolimpic. De acasă, din autoizolare, Mireya a oferit câteva sfaturi pentru cei care o urmăresc pe reţelele de socializare. ”În timp ce super eroii noştri, doctorii, continuă să salveze vieţi, putem face o grămadă de lucruri acasă! Îmi permit luxul de a vă oferi câteva idei de care să vă bucuraţi zilele acestea. Chitara, pianul, acel instrument pe care îl ai acolo abandonat, dacă ai învăţa să cânţi melodia preferată? Dacă vrei să călătoreşti atunci încearcă anumite cărţi, filme şi documentare. Recomandări? Orice carte a scriitorului meu preferat Carlos Ruiz Zafón. Filme de top precum Naşul, Thelma & Louise, Roşii verzi prăjite, Doi bărbaţi şi un destin şi Pulp Fiction. Poţi opta pentru cursuri online de Pilates, dans… pentru a te menţine în formă sau a învăţa, în sfârşit, acel dans care îţi place! Pe Youtube sunt mulţi oameni care îşi împărtăşesc cunoştinţele pentru orice domeniu în care vrei să devii expert. Este un moment bun pentru a-ţi crea rutina de meditaţie şi sănătate mentală. În lumea artistică spunem că în situaţii de criză ne vin cele mai bune idei. Să fim fericiţi şi să fim empatici! Haideţi să-i ajutăm pe acei oameni care îşi riscă viaţa pentru noi, să respectăm indicaţiile pentru că bunicii sunt cei mai buni din lume şi vrem să-i avem în continuare alături de noi!”, a postat Gonzalez, pe pagina sa de Facebook.
”Am văzut că fetele mai postează clipuri din activitatea lor din această pauză. Şi dacă nu făceau asta, sunt convins că respectă programul transmis de preparatorul fizic şi vor reveni în parametri optimi când ne vom relua pregătirea. Până la urmă e vorba de cariera şi de imaginea lor. Dau dovadă de profesionalism. E o situaţie critică şi nu ne rămâne decât să respectăm ce ni se transmite de autorităţi, ca să putem depăşi cât mai repede perioada asta”, a spus şi antrenorul jucătoarelor de la poalele Capelei, Florentin Pera. (S.S.)