Administratie

Din toamnă, şi satul Andreeşti, de la Muereasca, va fi conectat la sistemul de alimentare cu apă al comunei

Unora, investiţiile în sistemele de apă şi canalizare le pot părea banale, însă, în continuare, în foarte multe localităţi din judeţ şi din ţară, aceste servicii rămân un lux la care oamenii nu au acces. Unii primari aşteaptă finanţările prin POIM pentru a introduce sau extinde reţelele. Alţii încearcă să rezolve această problemă cu resurse financiare proprii.

Este şi cazul primarului Ion Ungureanu, de la Muereasca, care doreşte ca, până în toamnă, în comuna sa, să existe un grad de conectare de cel puţin 90 % la sistemul de alimentare cu apă al localităţii, alimentat din sursa Brădişor. Licitaţia pentru această investiţie s-a încheiat de curând şi urmează semnarea contractului de execuţie cu constructorul câştigător.

„Obiectivul meu este ca, până în octombrie, să avem alimentare cu apă în toată comuna. Vor rămâne neacoperite câteva zone mai greu accesibile sau în care avem doar una-două case, mai îndepărtate. Nu am mai aşteptat după ADI APA Vâlcea, Apavil, masterplan, POIM ş.a.m.d., pentru că, aţi văzut, de câţiva ani, nu se întâmplă nimic. Mai mult, se tot taie localităţi din listă, pe motiv că nu au suficiente familii sau că investiţia nu ar fi sustenabilă. În fine, revenind la extinderea sistemului de apă de la noi, pot să vă mai spun că, în această vară, vrem să acoperim şi al 7-lea sat, Andreeşti. Ca să vă faceţi o imagine şi mai clară, Muereasca are 8 sate, cu tot cu Şuta, dar acolo oamenii au surse proprii de apă”, a anunţat primarul Ion Ungureanu. Vestea dată de primarul din Muereasca a bucurat enorm cele aproximativ 100 de familii din Andreeşti, care au încercat tot felul de variante pentru a-şi asigura apa necesară, însă, în aproape toată comuna, la 30-40 de metri adâncime, se găsesc destul de multe pungi cu sulf.

Articole Similare

Back to top button