Acasă Diverse ”Din Franţa, mi-aş dori să jucăm cu Metz, iar din Rusia, aş...

”Din Franţa, mi-aş dori să jucăm cu Metz, iar din Rusia, aş prefera CSKA Moscova”

384
0

Vacanţa s-a terminat. De săptămâna viitoare, handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea intră în pâine. După o lună şi jumătate de cantonamente şi meciuri amicale, vor începe partidele oficiale. Mai întâi vor fi cele din Cupa României, apoi se dă startul Ligii Florilor, iar din septembrie, în week-end-uri vom avea şi meciuri internaţionale. Referitor la tragerea la sorţi pentru stabilirea componenţei grupelor Ligii Campionilor şi a programului infernal pe care SCM îl va avea, antrenorul Vâlcii, Florentin Pera, a spus:

”Având în vedere că putem pica doar cu o echipă din Franţa, mi-aş dori să jucăm cu Metz. Din Ungaria, aş prefera Ferencvaros, iar din Rusia, poate CSKA Moscova, cu toate că e o echipă care vine foarte tare din spate, cu investiţii mari, un buget pe măsură şi jucătoare valoroase, criterii datorită cărora a şi fost acceptată în Ligă. Din Germania, aş merge pe Bietigheim, dacă tot le cunoaştem, dar din aceeaşi grupă pot să fie la fel de bine Krim sau Podravka. Contează mai puţin că suntem în prima urnă valorică, având în vedere formatul Ligii Campionilor din acest sezon. Toate echipele sunt foarte valoroase. Va fi un program infernal de jocuri. Noi, spre deosebire de celelalte competitioare, avem şi un campionat intern extrem de disputat şi echilibrat. Ne va fi greu, dar suntem pozitivi, încrezători în posibilităţile echipei şi ne dorim să performăm la cel mai înalt nivel. Sută la sută nu vom scăpa de deplasări lungi. Ar putea să conteze şi acest aspect, faptul că în alte campionate din Europa lupta titlu nu e aşa strânsă pe plan intern. E greu să joci atâtea meciuri de cel mai înalt nivel într-un timp scurt. Dar eu sper să fim feriţi de accidentări, să avem tot lotul valid, să aliniem cea mai bună echipă, să fim competitivi în fiecare meci.

Despre obiectiv e încă devreme să vorbim. Dar ştiţi că sunt un antrenor ambiţios şi niciodată nu voi pleca la drum fără să-mi stabilesc nişte obiective personale. Sigur că şi conducerea, echipa, toate jucătoarele îşi doresc să avem rezultate bune în această competiţie mult aşteptată de fanii noştri. La Vâlcea se respiră handbal, suporterii abia aşteaptă să revină în sală alături de noi, întreabă deja de abonamente. E normal. Şi noi ni-i dorim aproape, pentru ei luptăm. Va fi un an greu şi avem nevoie să ne fie aproape. Vreau să cred că se va rezolva şi această problemă cât mai curând şi vom avea alături, în competiţie, «cel de-al optulea jucător»”. (S.S.)