Acasă Diverse Diana Ciucă şi Roberta Stamin s-au calificat cu naţionala de junioare în...

Diana Ciucă şi Roberta Stamin s-au calificat cu naţionala de junioare în optimile Campionatului Mondial

125
0

* tinerele jucătoare tricolore au obţinut trei victorii şi o remiză în primele patru meciuri de la turneul din Polonia

Naţionala de handbal feminin a României face senzaţie la Campionatului Mondial de junioare, care se desfăşoară în perioada 7-19 august, în două săli de sport din oraşul Kielce (din Polonia). La această competiţie participă cele mai bune 24 de reprezentative Under 18 din lume, care au fost împărţite în patru grupe de câte şase echipe, în care, în prima fază, se joacă după sistemul ficare cu fiecare. Ulterior, primele patru clasate din fiecare grupă vor obţine calificarea în următoarea etapă a competiţiei, optimi de finală, fază din care turneul se va disputa în sistem eliminatoriu.

Pe banca tehnică a reprezentantivei noastre se află şi Ildiko Kerekes Barbu, ca antrenor cu portarii

În prima fază a competiţiei, naţionala de junioare a ţării noastre a fost repartizată în grupă alături de reprezentativele Slovaciei, Austriei, Poloniei, Angolei şi Germaniei, iar până în prezent tinerele tricolorele le-au întâlnit deja pe primele patru dintre acestea. Jucătoarele pregătite de Carmen Amariei (pe banca tehnică aflându-se şi vâlceanca Ildiko Kerekes Barbu, în postura de antrenor cu portarii) au avut evoluţii bune în fiecare meci şi au bifat trei succese şi o remiză în cele patru meciuri jucate.
Printre jucătoarele care sunt prezente în această perioadă la turneul final al Campionatului Mondial Under 18 din Polonia se numără şi două handbaliste vâlcene. Este vorba de portăriţa Diana Ciucă (de la SCM Rm. Vâlcea) şi de Roberta Stamin (de la CS Chimia).

Jucătoarele pregătite de Carmen Amariei au obţinut victorii lejere în meciurile cu Austria şi Polonia

După victoria la limită din primul duel, de marţi, 7 august, cu Slovacia, 22-21 (după ce România a fost condusă la pauză cu 11-10), au urmat două succese lejere pentru tricolore, dar şi o remiză. Naţionala de junioare a ţării noastre a disputat cel de-al doilea meci la competiţia de la Kielce în compania Austriei, naţională care a înlocuit Brazilia, după ce formaţia sud-americană şi-a anunţat retragerea de la Campionatul Mondial, cu puţin timp înainte de startul competiţiei. Tricolorele au câştigat la pas întâlnirea de joi, 9 august, cu scorul de 37-19 (după 21-8, la pauză), prin golurile înscrise de Ioana Bălăceanu (6), Marina Ilie (6), Adina Cace (4), Denisa Vâlcan (4), Andreea Târşoagă (4), Roberta Stamin (4), Monica Barabaş (3), Iuliana Marin (2), Miruna Pica (2), Andreea Popa (1) şi Patricia Moraru (1). În acest meci, portăriţa Diana Ciucă s-a aflat între buturi timp de 36,12 minute şi a încasat 10 goluri, în timp ce Roberta Stamin a jucat 30,46 de minute în total.
Vineri, 10 august, tricolorele au înfruntat naţionala ţării gazdă, Polonia, de care au dispus de asemenea fără mari emoţii, cu 28-19 (după 13-10, la pauză). De această dată, cea mai prolifică jucătoare din tabăra noastră a fost Adina Cace (7 goluri), care a fost secondată îndeaproape de Iuliana Marin (6) şi Andreea Târşoagă (5). Altfel, pe lista marcatoarelor pentru România şi-au mai trecut numele Monica Barabaş (2), Marina Ilie (2), Diana Lascateu (2), Ioana Bălăceanu (1), Andreea Popa (1), Denisa Vâlcan (1) şi Miruna Pica (1). Diana Ciucă a fost folosită doar 17,07 de antrenoarea Carmen Amariei, iar Roberta Stamin – 10,43 de minute, timp în care „chimista” nu a marcat niciun gol.

Angola s-a dovedit a fi o „nucă tare” pentru tricolore, astfel că locul 1 în grupă s-a decis în derbiul de luni, cu Germania

Duminică, 12 august, junioarele României s-au lovit însă din plin de rezistenţa naţionalei Angolei, care a reuşit să obţină o remiză în faţa tricolorelor. Meciul s-a încheiat cu scorul de 19-19 (după ce fetele noastre au condus cu 12-8, la pauză). Denisa Vâlcan şi Marina Ilie au marcat cele mai multe goluri pentru echipa română (câte 4), celelalte reuşite fiind semnate de Iuliana Marin (3), Andreea Târşoagă (2), Miruna Pica (2), Ioana Bălăceanu (1), Adina Cace (1), Andreea Popa (1) şi Monica Barabaş (1). Portăriţa Dianca Ciucă a stat între buturi timp de 44,21 de minute şi a încasat 12 goluri din partea africancelor, în timp ce Roberta Stamin a jucat doar 19,16 minute, fără a marca vreun gol.
Luni, 13 august, de la ora 21.00, după închiderea ediţiei, România a disputat ultimul meci din Grupa A la turneul final al Campionatului Mondial Under 18 din Polonia, împotriva naţionalei Germaniei, echipă care a obţinut victorii pe linie până în prezent, în cele patru meciuri jucate la Kielce. În funcţie de rezultatul acestei partide, se va şti care dintre cele două naţionale va ocupa primul loc în clasamentul final al seriei şi adversarele pe care cele două fruntaşe le vor întâlni mai departe, în optimile de finală ale competiţiei. (N.C.)

HANDBAL FEMININ / CAMPIONATUL MONDIAL UNDER 18
Kielce (Polonia) / 7-19 august 2018

Componenţa celor patru grupe ale turneului final:
• Grupa A: Germania, Austria, România, Slovacia, Polonia, Angola
• Grupa B: Danemarca, Croaţia, Ungaria, Suedia, Egipt, Chile
• Grupa C: Norvegia, China, Rusia, Argentina, Japonia, Olanda
• Grupa D: Coreea de Sud, Tunisia, Franţa, Muntenegru, Spania, Kazakhstan

Rezultatele obţinute de România în Grupa A:
• Marţi, 7 august: România – Slovacia 22-21
• Joi, 9 august: România – Austria 37-19
• Vineri, 10 august: România – Polonia 28-19
• Duminică, 12 august: România – Angola 19-19
• Luni, 13 august (Ora 21.00): România – Germania __-__

Lotul naţionalei de handbal feminin a României:

• Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea), Andreea Chetraru (CSM Bucureşti) – portari, Ioana Bălăceanu (ACS Transilvania Braşov), Adina Cace (CSM Slatina), Amalia Coman (CSM Bucureşti), Andreea Popa (Rapid Bucureşti), Monica Barabas (Olimpic Tg. Mureş), Denisa Vâlcan (CSŞ Tulcea), Iuliana Marin (CSŞ Slobozia), Andreea Târşoagă (Olimpic Tg. Mureş), Ştefania Jipa (CSM Bucureşti), Patricia Morariu (CSM Bucureşti), Roberta Stamin (CS Chimia Rm. Vâlcea), Marina Ilie (CSA Steaua Bucureşti), Miruna Pica (CS Univ. „U” Cluj-Napoca), Diana Lascateu (CSM Bucureşti), Maria Mincu (HCM Craiova), Ioana Ugran (Olimpic Tg. Mureş)