Acasă Box Descalificat la Naţionale, pugilistul Răzvan Neagoe a făcut memoriu la Federaţia Română...

Descalificat la Naţionale, pugilistul Răzvan Neagoe a făcut memoriu la Federaţia Română de Box

2008
0

La începutul lunii septembrie, la Piatra Neamţ s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Box pentru juniori. La acest concurs a participat, la întrecerea dedicată categoriei 80 de kilograme, şi Răzvan Neagoe, sportiv legitimat la clubul Chimia, unde este pregătit de Nicolae Dobriţoiu. După aurul de la Cupa României, acesta visa să devină campion naţional la 80 de kilograme, performanţă care i-ar fi asigurat, practic, şi prezenţa la Campionatul European de Box pentru juniori, din Rusia. Era pregătit pentru un astfel de rezultat, însă visul i-a fost năruit din start. Răzvan a fost descalificat în meciul cu un sportiv din Bacău. Decizia arbitrului a fost, în opinia sa, a antrenorului său şi a majorităţii celor care au urmărit meciul total nejustificată. Din păcate, însă, nu a mai putut fi schimbată, lui Răzvan Neagoe fiindu-i spulberate, astfel, toate speranţele. Răzvan a făcut, însă, memoriu la Federaţia Română de Box, respectiv către Comisa Tehnică, Comisia de Arbitri şi către preşedintele FR Box, Vasile Cîtea, în speranţa că vor fi luate măsuri cu cei vinovaţi, iar lui i se va acorda şansa de a reprezenta România la Europenele de la Sankt Petersburg. Vă redăm, în continuare, adresa înaintată către FR Box:
„Subsemnatul Neagoe Dumitru Răzvan, posesor al CI seria VX 65….., domiciliat in Băile Olăneşti, judeţul Vâlcea, sportiv legitimat la CS Chimia Rm. Vâlcea, vă aduc la cunoştinţă următoarele: în data de 6 septembrie, la Piatra Neamţ, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Box pentru juniori. În cadrul acestei competiţii am concurat la categoria 80 kg, iar in meciul împotriva sportivului Alexandru Macovei, de la CSM Bacau, am fost dezavantajat în mod clar de către arbitrul de ring, care m-a avertizat de trei ori, toate aceste avertismente fiind acordate fără motiv. Urmare a acestor avertismente nejustificate, am fost descalificat în repriza a doua, pierzând astfel meciul. Precizez că la cel de-al doilea avertisment al arbitrului de ring, supervizorul competiţiei s-a ridicat de la masa oficială şi i-a cerut acestuia explicaţii. În mod surprinzător, arbitrul de ring i-a făcut semn să se aşeze!!!! După cel de-al doilea avertisment, într-un moment în care adversarul era în coltul ringului, presat de mine, nemaifiind lucid, arbitrul de ring a intervenit, din nou fără un motiv justificat, acordându-mi al treilea avertisment, încheindu-se astfel meciul. Ca dovada că cele arătate sunt reale, meciul poate fi vizionat urmărind link-ul https://youtu.be/3TotlxKVe7I. Urmare a acestui meci, pe care l-am pierdut doar din cauza deciziilor părtinitoare ale arbitrului de ring, nu voi mai fi inclus în lotul naţional care va participa în acest an la Campionatele Europene de box pentru juniori din Sankt Petersburg.
Având în vedere cele de mai sus, va solicit următoarele:
– suspendarea arbitrului de ring, ale cărui decizii au fost total eronate în meciul de la Piatra Neamt;
– analizarea evoluţiei mele în cadrul lotului naţional, precum şi în cadrul Cupei României şi în cadrul Campionatului Naţional, în speranţa că voi putea primi şansa de a participa la Campionatul European de box pentru juniori”.