Politica

Derută la Parlament! Şi Puterea a votat proiectul PNL de majorare cu 30 % a salariilor primarilor

Astăzi, în presa centrală, au curs râuri de cerneală pe tema proiectului de lege privind majorarea cu 30 % a salariilor primarilor şi președinților de consilii județene. Ziariștii de la Bucureşti au anunțat că inițiativa ar fi aparținut PSD și ALDE, însă deputatul Cristian Buican îi contrazice şi susține că au făcut o mare confuzie.

De altfel, liderul PNL Vâlcea crede că şi pesediştii s-au încurcat şi de aceea au votat proiectul liberal. „În ședința Camerei Deputaților din 25 aprilie 2017, a fost votat cu o largă majoritate PL-x 157/2017, Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative. Cu o zi înainte, în cadrul ședinței reunite a Comisiei de buget, finanțe și bănci și Comisiei de muncă și protecție socială, la inițiativa deputaților PNL din cele două comisii, s-a aprobat un amendament prin care începând cu luna aprilie a anului 2017, indemnizațiile conducătorilor unităților administrativ teritoriale se majorează cu 30%. Amendamentul depus de deputații PNL a fost însușit și susținut de toți membrii celor două comisii sesizate pentru raport și, astfel, din aprilie 2017, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene vor avea indemnizațiile mărite cu 30%”, a detaliat deputatul Cristian Buican. Acesta a menționat că amendamentul invocat de reprezentanții PSD și ALDE a fost de depus la PL-x 142/2017, deci este vorva despre alt proiect şi, mai mult decât atât, propunerea lor nici nu a fost discutată de către comisiile sesizate pentru raport.
Buican a mai spus că, în aceeaşi ședință, a fost luat în dezbatere și amendamentul său privind ridicarea plafonului in cazul indemnizațiilor consilierilor locali și județeni. „Încă din 2014, consilierii locali și județeni au plafonată indemnizația la venitul primarului sau a președintelui consiliului județean din decembrie 2013, fapt ce creează o discriminare. Chiar dacă, în cadrul avizului adoptat de către Comisia pentru administrație publică pentru PL-x 157/2017, amendamentul a fost adoptat, în cadrul ședinței comisiilor reunite sesizate pentru raport, propunerea a fost respinsă”, a mai făcut cunoscut parlamentarul.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button