Acasă Politica Deputatul Lovin: programele pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din mediul...

Deputatul Lovin: programele pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din mediul rural, aşteptate de anul trecut în toată ţara

43
0

De anul trecut, de când se află din nou la Putere, premierul Ludovic Orban şi PNL îi „bombardează” pe români cu informaţii din care rezultă că guvernarea ar fi una extraordinară, cu rezultate spectaculoase. Acum, am primit şi vestea că vin de Uniunea Europeană peste 33 de miliarde de euro, din care 19 – fonduri neramburabile.

În opinia deputatului Dumitru Lovin, cu toate că, potrivit cifrelor, economia „duduie” şi România a făcut progrese extraordinare, în realitate, viaţa bate filmul. Zilele acestea, parlamentarul i-a dat premierului câteva argumente şi spune, de exemplu, că primarii din Vâlcea, dar şi din celelalte judeţe, aşteaptă încă de anul trecut lansarea unei noi sesiuni PNDL sau a altui program cel puţin la fel de eficient ca acesta pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din mediul rural. „Mă aştept să daţi iarăşi vina pe PSD, dar vă întreb – cât timp vom mai da vina pe „greaua moştenire”, pe fosta guvernare şi când vom vedea respectate promisiunile pe care le-aţi făcut în campaniile electorale de anul trecut, când ştiaţi foarte bine situaţia în care preluaţi ţara? În plus, mă tem că nici nu sunteţi credibili. Aşa „prost” cum a guvernat PSD-ul, tot s-au găsit resurse pentru PNDL, măriri de salarii, pensii ş.a.m.d., în timp ce acum nu par să mai fie bani pentru nimic. Dacă atunci, când era extraordinar de „rău”, s-a putut, de ce nu se poate şi acum? Vă atrag atenţia că întârzierea lansării unei noi sesiuni PNDL sau a unui program similar nu doar că va face să pierdeţi inclusiv susţinerea primarilor PNL, ci şi să vă îndepărtaţi enorm de ţintele pe care le-aţi anunţat şi v-aţi angajat să le atingeţi. Nu uitaţi vă, din păcate, în România, statul este cel mai mare investitor şi motoarele economiei depind colosal de programele la care făceam referire”, a detaliat deputatul Dumitru Lovin.