Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga IV

„Dacă vor fi tot câte 14 echipe în seriile Ligii a IV-a, nu trebuie să mai existe play-off şi play-out!”

* antrenorul Ion Deaconu, de la AS Bărbăteşti, spune că oficialii AJF Vâlcea trebuie să fixeze un program mai relaxant pentru eşalonul de mijloc al fotbalului judeţean

Marţi, 14 august, la ora 12.00, la sediul AJF Vâlcea, de la Sala Traian, vor avea loc tragerile la sorţi în urma cărora se vor stabili calendarele competiţionale ale primelor două eşaloane judeţene de fotbal: Superliga şi Liga a IV-a. Conducătorii fotbalului judeţean au anunţat că şi în următorul campionat se va merge după acelaşi sistem din ediţia 2017-2018. Astfel, divizia de elită va avea tot 12 echipe (cu play-off şi play-out după sezonul regulat), iar Liga a IV-a va fi alcătuită din două serii de câte 12-13 sau 14 echipe fiecare (probabil tot cu play-off şi play-out la final).

„Nu avem posibilitatea să jucăm la mijlocul săptămânii, pentru că din lot nu fac parte jucători profesionişti!”

După primarul comunei Mălaia, Gabriel Ţolea, care a solicitat AJF-ului să stabilească o formulă competiţională fără runde intermediare, care e în detrimentul echipelor formate din jucători amatori, şi antrenorul formaţiei AS Bărbăteşti, Ion Deaconu, este de aceeaşi părere. „Sezonul trecut a fost unul cu adevărat de neuitat! Am jucat 36 de etape la Liga a IV-a şi am termiat campionatul pe 7 iulie, când toate celelalte echipe din judeţ erau deja de mult în vacanţă, cele din Liga a V-a chiar de vreo două luni! A fost un sezon extrem de lung şi obositor, care s-a jucat degeaba, cel puţin la nivelul play-out-ului! Ne-au frecat de ne-a luat dracu’, cum se spune! Sper că nu va mai fi la fel şi anul acesta, deşi, din câte am auzit, oficialii AJF vor să facă aceeaşi chestie. În loc să se revină la un sistem cu cel mult 12 echipe într-o serie, am aflat că se va continua cu 14 echipe şi asta înseamnă că va fi tot un campionat foarte încărcat şi ciudat din punct de vedere al etapelor programate, pentru că vom juca din nou mai multe meciuri chiar şi decât grupările din Superligă. Nu înţeleg de ce se optează tot pentru o asemenea competiţie, care cam pune practic echipele pe butuci, în loc să existe un program relaxant. Majoritatea echipelor de la nivelul Ligii a IV-a nu au deloc posibilitatea să joace la mijlocul săptămânii, miercurea, ci doar sâmbăta şi duminică, pentru că din lot nu fac parte jucători profesionişti. Dacă tot se continuă cu formula cu 14 echipe în fiecare serie, măcar să nu mai fie play-off şi play-out, nu-şi mai are rostul cea de-a doua fază a campionatului. Nu de alta, dar am ajuns să jucăm ca ruşii, primăvara – toamna!”, a răbufnit Deaconu.

„AJF Vâlcea trebuie să ţină cont de părerile echipelor când va stabili programul competiţional al Ligii a IV-a”

Aşa cum se cunoaşte, în sezonul trecut, prin mărirea numărului de echipe din cele două serii, Liga a IV-a a devenit cel mai greoi eşalon dintre cele trei existente la nivel judeţean. Astfel, formaţiile participante au fost nevoite să dispute în total 34 şi chiar 36 de meciuri, cu tot cu play-off şi play-out! Practic, echipele de la acest nivel au avut programate chiar mai multe etape decât cele din Superligă, unde nivelul financiar este unul net superior şi unde au fost doar 32 de etape în total în sezonul regulat şi în play-off sau play-out.
La Liga a IV-a, programul a fost unul infernal pentru toate grupările şi a fost presărat cu numeroase intermediare (inclusiv în play-off şi play-out), care i-au cam disperat pe toţi conducătorii echipelor, deoarece nu au putut să se bazeze pe toţi jucătorii din lot când au avut loc meciuri la mijlocul săptămânii.
Referindu-se la acest aspect, antrenorul de la AS Bărbăteşti, Ion Deaconu, consideră că anul acesta AJF Vâlcea ar trebui să ţină cont de părerile delegaţilor echipelor atunci va stabili calendarul competiţional al Ligii a IV-a, iar acest eşalon să nu mai aibă „cel mai stufos” program dintre toate diviziile judeţene. „Anul trecut, aşa cum am mai declarat, programul a fost unul prea lung, nu mai avea rost să se mai joace play-off şi play-out. Era mai bine să se pună punct campionatului după cele 26 de etape ale sezonului regulat. În acest fel, calendarul era mult mai aerisit. Dacă vor fi doar 26 de etape, fără play-off şi play-out, nu vom mai fi forţaţi să jucăm de la mijlocul lunii februarie, când nici vremea nu prea e atât de favorabilă pentru fotbal, ci după 10 martie”, a subliniat Deaconu.

„Oare câte echipe din Liga a IV-a pot rezista unui program competiţional cu multe etape intermediare?”

„Poate tocmai de aceea, dacă delegaţii echipelor participante i-au înţeles pe conducătorii AJF când au acceptat atât de multe formaţii la acest nivel şi s-a mărit enorm Liga a IV-a, peste ce s-a stabilit iniţial, şi AJF trebuie să fie în asentimentul unor oficiali de cluburi şi să nu fixeze etape intermediare. Echipele de Liga a IV-a n-ar trebui să fie forţate cu multe runde la mijlocul săptămânii, pentru că nu se vor prezenta cu toţi jucătorii, iar calitatea meciurilor va avea de suferit. Dacă vor fi din nou multe intermediare, multe echipe vor fi distruse! Oare câte dintre acestea credeţi că pot rezista unui program încărcat de meciuri, cu multe etape jucate la mijlocul săptămânii, mai ales în play-off şi play-out? Probabil că la un moment dat vor alege să nu se mai prezinte când vor juca în deplasare! Iar atunci, oare ce rost au aceste etape miercurea?”, a concluzionat antrenorul de la AS Bărbăteşti, Ion Deaconu. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button