Acasă Liga IV ”Dacă băieţii vor obţine pe teren promovarea în Superligă, vor avea toată...

”Dacă băieţii vor obţine pe teren promovarea în Superligă, vor avea toată susţinerea pentru a juca la acest nivel”

505
0
• a anunţat primarul comunei Malaia, Gabriel Ţolea

Foresta Malaia e pe locul 4 în Liga a IV-a. Are 35 de puncte, cu două mai puţine decât Lotru Brezoi şi CS Mădulari, echipe aflate la egalitate de puncte, pe locurile 2, respectiv 3. Jucătorii şi oficialii formaţiei mălăiene îşi puneau speranţe în retur. Având în vedere şi faptul că urmau să dispute o parte din meciurile importante pe teren propriu, se gândeau că pot prinde locul secund, care ducea în Superligă. Tocmai de aceea, vestea că sezonul ar putea fi îngheţat nu le-a picat bine. Mădălin Tîrş şi colegii săi vor ca întrecerea să se încheie pe teren. Erau câteva variante în acest sens. Una dintre cele agreate şi de Malaia ar fi organizarea unui turneu final între primele patru echipe sau a unui play-off, între primele şase. Dacă Foresta va obţine promovarea în Elită pe teren, va avea parte de sprijinul autorităţilor locale şi al primarului Gabriel Ţolea.

”Pe partea de fotbal, aşteptăm să vedem ce hotărâri se vor lua. Dacă băieţii vor obţine pe teren promovarea şi nu are ce să li se reproşeze din punct de vedere sportiv, vor avea parte de toată susţinerea mea pentru a juca la Superligă. Nu am cum să intervin eu ca să se întâmple acest lucru. Ar însemna că ne tăiem singuri creaca de sub picioare. Dacă nu putem în Liga a IV-a, e mai uşor în Superligă? De-asta spun, că dacă vor demonstra pe teren că merită să evolueze la un nivel mai înalt, vom fi alături de ei. Probabil că va trebui să formăm şi o echipă de juniori dacă vom juca la Superligă. Nu strică. Aşa îţi asiguri viitorul. Formăm jucători care mai târziu pot să facă pasul către echipa mare. Am avut şi în trecut. Se ocupa Nelu Lala. Au ieşit câţiva jucători buni. Ce mă bucură este faptul că avem un grup unit. Cei mai mulţi dintre componenţii lotului sunt de la noi, din zonă, însă avem şi băieţi precum Mădălin Tîrş, Costi Crangă, care vin de la Vâlcea. Nu le-am dat bani, nimic. Au rămas cu sufletul alături de echipă şi au făcut eforturi pentru a continua la Malaia, indiferent de situaţie, de greutăţi şi condiţii”, a declarat primarul comunei Malaia.

Clădirea veche de la stadionul din Malaia ar putea fi transformată în locuinţe sociale

Comuna Malaia dispune de o bază sportivă modernă, cu tribune şi vestiare. Singura problemă ar fi cu suprafaţa de joc sau mai exact cu o parte a acesteia (unul din colţurile dinspre partea cu tribunele), care în sezonul rece e tot timpul inundată de apa care se scurge de pe deal. ”Încercăm să rezolvăm cumva şi acea problemă, cu suprafaţa de joc. Am cumpărat tuburi pentru a redirecţiona apa care se scurge de pe deal, astfel încât să nu mai inunde terenul. Din păcate, este vorba despre o soluţie de moment. Nu ştiu cât de mult ne va ajuta. Pentru a proteja terenul poate ar trebui să vorbim cu Obştea, să planteze nişte arbori, să stabilizăm terenul. Aceasta ar fi singură problemă la baza sportivă. Mai avem clădirea veche, căreia vom încerca să-i dăm o utilitate. Am luat în calcul varianta de a moderniza clădirea de lângă vestiare. Am putea să facem poate nişte locuinţe sociale. Cu siguranţă, ar avea o utilitate mai mare dacă vom crea nişte condiţii, anumite facilităţi”, a spus Gabriel Ţolea, primarul comunei Malaia. (S.S.)