Acasă Diverse „D-ale carnavalului” – de I.L. Caragiale, în regia lui Vladimir Anton, în...

„D-ale carnavalului” – de I.L. Caragiale, în regia lui Vladimir Anton, în premieră la TAP

87
0

După succesul de zile mari pe care l-a avut spectacolul „D’ale carnavalului” la primul contact cu publicul, suntem convinşi că, şi la premiera de duminică, ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Anton Pann va fi plină. Spunea regizorul acestui spectacol, Anton Vladimir, că lucrează cu o echipă de actori profesionişti, foarte buni şi că acest spectacol este un pariu. Ca să lucrezi o piesă de Caragiale, în zilele noastre, ai nevoie de curaj, imaginaţie, decor bun, actori buni, toate ingredientele pentru reuşita unui spectacol. Vladimir Anton a construit spectacolul în aşa fel încât să-ţi imaginezi că ceea ce se întâmpla acum o sută şi ceva de ani este perfect valabil şi în zilele noastre.
În frizeria lui Nae Ghinea, Iordache primeşte vizita lui Pampon. Acesta, furios, îl caută pe Nae, frizerul, care începuse o nouă idilă cu o nouă amantă, Didina, fapt ce duce, după cum o să vedeţi, la gelozia fostei amante, Miţa. De aici, începe adevărata poveste cu drame explozive, haz de necaz şi necaz de prea mult haz. Două triunghiuri amoroase în vreme de carnaval. Măşti de bal şi măşti sociale, condimentate cu un limbaj comic. Într-un cuvânt: Caragiale!
Felicităm echipa, cea care a contribuit la reuşita acestui spectacol: actori Vladimir Purdel, Kostas Mincu, Andrei Cătălin, Tudor Andronic, Ionut Niculae, Réka Szász, Ana Şusca şi Ştefan Craiu; scenografia – Romulus Boicu; video design – Hybrid Lab, regia – Vladimir Anton. (D.Ş.)