Acasă Diverse ”Cuvântul de ordine pentru meciul cu Ljubljana este VICTORIA”

”Cuvântul de ordine pentru meciul cu Ljubljana este VICTORIA”

235
0

Florentin Pera (FOTO Facebook Brest Bretagne Handball) este mulţumit de prestaţia elevelor sale din ultimele două meciuri oficiale, de la Cisnădie şi Brăila. Speră ca victoriile obţinute să le ofere jucătoarelor încrederea necesară pentru a obţine un rezultat pozitiv şi la debutul în grupele principale ale Champions League: ”La Brăila am avut o prestaţie consistentă. Începutul de joc ne-a aparţinut în totalitate, ne-am creat un avantaj liniştitor. Toate fetele şi-au făcut datoria. A funcţionat atât faza de apărare cât şi atacul. În prima repriză am marcat 18 goluri. S-a văzut o poftă de joc, au ieşit foarte multe combinaţii, am avut finalizare bună. Se vede o creştere evidentă în jocul echipei faţă de primul meci al anului. Echipa a crescut, a prins încredere. Am obţinut o victorie concludentă pe un teren destul de dificil. Brăila are cinci straniere şi câteva românce foarte valoroase, precum Tiron, Czeczi, Udriştoiu, Dache, Constantinescu, Dobre. Au fost trei puncte importante. Mai mult decât atât, cum am spus, jocul a fost unul reuşit. Sper ca această victorie şi evoluţiile de la Brăila şi Cisnădie să reprezinte un plus de încredere şi moral în vedere abordării primului meci din grupele principale ale Ligii Campionilor împotriva echipei Krim Ljubljana”.

”Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ajunge în sferturile Ligii Campionilor”

Antrenorul echipei de handbal vâlcene a apreciat eforturile făcute de suporteri, care au fost alături de echipă în toate meciurile din acest an: ”Mulţumesc galeriei şi sponsorilor care au fost alături de noi la Brăila! S-a creat o emulaţie fantastică în jurul echipei. E un lucru benefic, care nouă, antrenorilor şi jucătorelor, ne dă încredere pentru a munci şi pentru a încerca să avem cât mai multă constanţă în evoluţii şi rezultate pozitive”. Referitor la partida de sâmbătă, Florentin Pera a declarat: ”E un joc diferit cel cu Krim faţă de cele din Liga Naţională. E un meci de Liga Campionilor, împotriva unei echipe cu o tradiţie foarte mare, care a obţinut performanţe deosebite. Dar, cred eu că şi Vâlcea are forţa să obţină un rezultat pozitiv. Cuvântul de ordine este victoria! Încerc să le insuflu şi fetelor mentalitatea de învingătoare. Sper să confimăm forma bună arătată în ultima perioadă, să jucâm cât mai bine faza de apărare, acolo unde noi am excelat în cele mai mult jocuri. Atunci când apărarea a funcţionat, am obţinut şi rezultate pozitive. Şi în atac începem să creştem, relaţiile de joc prind contur. A fost o perioadă destul de lungă în care nu am avut echipa la dispoziţie, dar lucrurile au început să intre pe făgaşul normal. Sper să facem un joc bun şi să obţinem primele puncte în grupele principale. Luăm lucrurile pas cu pas.

Primul meci este întotdeauna cel mai important. Krim e una dintre contracandidatele la calificarea în sferturi. Chiar dacă am realizat ce ne-am propus şi am ajuns în Main Round, cu siguranţă nu cedăm şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ajunge în sferturi. Avem nevoie de minim şase puncte, însă va conta şi jocul rezultatelor. Important e să avem toate jucătoarele sănătoase, să ne recuperăm bine, pentru că vom avea un program infernal, cu meciuri din trei în trei zile, pe toate planurile. Suntem motivaţi şi ne dorim să asigurăm suporterilor noştri cât mai multe meciuri în Liga Campionilor. În privinţa Naţionalei nu aş vrea să comentez prea multe lucruri, pentru că orice aş spune, se interpretează. Mă bucur că ne putem pregăti în această săptămână în efectiv aproape complet. Totodată cred că jucătoarele care nu sunt prezente la prima acţiune a reprezentativei de senioare vor demonstra prin evoluţiile şi randamentul de la echipa de club că merită în viitor să intre în atenţia echipei naţionale”, a mai declarat Florentin Pera, care după partida de la Brăila, s-a oprit la Bucureşti, pentru a urmări principala contracandidată din lupta pentru titlul naţional, CSM Bucureşti. Aceasta a primit vizita echipei ce i-a provocat prima înfrângere, HC Zalău. De această dată, trupa lui Tadici nu a mai putut produce surpriza. Confruntarea s-a încheiat la scorul de 27-24 pentru ”tigroaice”. (S.S.)