Acasă Liga Nationala ”Cu Bistriţa a fost un meci în care nu ne-a ieşit mai...

”Cu Bistriţa a fost un meci în care nu ne-a ieşit mai nimic. Îmi pare rău pentru rezultat, pentru suporterii noştri care au venit până aici”

130
0

Supărat pentru eşecul de la Bistriţa, antrenorul SCM-ului, Florentin Pera, nu le-a făcut reproşuri elevelor sale, fiind conştient că în viaţa unei echipe mai pot apărea şi momente de decădere. Pera este de părere că jucătoarele pe care le pregăteşte s-au resimţit din puncte de vedere fizic după efortul depus în meciul de vineri, din Liga Campionilor, cu Buducnost, iar în plus au fost afectate şi din punct de vedere moral, după eşecul la diferenţă de un gol pe care l-au suferit în faţa campioanei din Muntenegru. ”Din păcate nu am reuşit să trecem peste înfrângerea cu Buducnost. Mai multe decât atât, din punct de vedere fizic, nu am rezistat decât până la 8-5 pentru noi. Din acel moment am căzut total. Nu am mai reuşit să avem prospeţime, luciditate. De aici au venit cele 8-9 situaţii clare ratate, de la jucătoare cu experienţă. E un moment foarte dificil pentru noi. Toată lumea şi-a dorit victoria cu Buducnost. Poate că ne-am propus prea mult şi am fost mult prea dezamăgiţi şi nu am reuşit să trecem aşa repede peste acel rezultat. Nu era totul jucat, pentru că mai avem meciul din Germania şi avem şansa noastră de a ne califica în Main Round. Însă fetele au fost, probabil, afectate. Cum am spus, probabil şi din punct de vedere fizic ne-am resimţit la Bistriţa. Meciul cu Buducnost a fost extrem de tare şi din punct de vedere fizic, şi din punct de vedere emoţional. Îmi pare rău pentru acest rezultat, pentru suporterii noştri care au venit până aici. Nu pot să le spun nimic fetelor pentru că am obţinut nişte rezultate deosebite până în momentul de faţă. Din păcate, de această dată a fost cu adevărat un meci în care nu ne-a ieşit mai nimic, cu excepţia începutului de joc, când am reuşit să conducem”, a spus Pera.

”Urmează partida din Germania. Trebuie să ne ridicăm, să avem puterea să ne calificăm în Main Round”

”Sper să trecem peste, pentru că avem meciul din Germania şi nu avem timp să ne plângem. Trebuie să ne ridicăm, să avem puterea să ne calificăm în Main Round. Campionatul se joacă. Sigur că acum sunt foarte mulţi care se bucură că noi am pierdut, dar eu am încredere că vom reuşi să trecem peste acest moment. Și CSM Bucureşti a pierdut. Poate vom avea ceva de învăţat din acest meci. Sunt convins că, cu multă răbdare şi încredere, dar şi cu ajutorul lui Dumnezeu, vom reuşi şi în acest an să obţinem rezultatele pe care ni le-am propus. E greu ca într-un an şi jumătate să joci sub asemenea presiune, să câştigi tot timpul. Apar şi asemenea momente. Îmi pare rău pentru public, pentru suporterii noştri, pentru acest meci, care nu ar fi trebuit să se termine aşa, mai ales înaintea partidei din Germania. Dar trebuie să ridicăm capul, să fim puternici, să dăm dovadă de caracter în aceste momente dificile. Sper eu ca Rm. Vâlcea să-şi atingă performanţele de obiective propuse şi de această dată. Ne-a învins o echipă care a avut un start de campionat foarte slab. A avut rezultate sub aşteptări, având în vedere investiţiile făcute. Au un buget aproape cât noi. Sigur că şi-au revenit. Le-am prins într-o formă bună. Au venit după o victorie de moral la Brăila, noi după o înfrângere, peste care nu am reuşit să trecem, impul a fost scurt. Îmi pare rău, dar mergem înainte şi eu sunt convins că Vâlcea îşi va reveni şi va trece peste acest moment”, a mai declarat antrenorul campioanei la flash-interviul de după partida din deplasare, cu Gloria Bistriţa, prima din campionatul intern, din acest sezon, pierdută de SCM. (S.S.)