Acasă Baschet Cristian Achim, antrenorul vâlcean al momentului: a câştigat pentru a doua oară...

Cristian Achim, antrenorul vâlcean al momentului: a câştigat pentru a doua oară titlul naţional la baschet!

151
0

Cristian Achim a câştigat cel de-al doilea titlu naţional la baschet masculin cu echipa CSM CSU Oradea şi a devenit astfel antrenorul vâlcean al momentului! În finala play-off-ului Ligii Naţionale, bihorenii s-au impus cu scorul de 3-1 în faţa formaţiei CSM Steaua Eximbank Bucureşti.
Graţie poziţiilor superioare pe care le-a ocupat în sezonul regulat şi în Top Group, CSM CSU Oradea a avut avantajul de a disputa primele două partide pe teren propriu. Elevii lui Achim au câştigat clar primul duel, de luni, 4 iunie, cu scorul de 86-73, dar trupa din Capitală şi-a adjudecat apoi cel de-al doilea joc, desfăşurat miercuri, 6 iunie, cu 75-70. Următoarele două meciuri au avut loc pe terenul steliştilor. Duminică, 10 iunie, CSM CSU Oradea a predat o adevărată lecţie de baschet în Capitală (unde a învins mai mult decât categoric, cu 94-70) şi a preluat din nou conducerea în finală cu 2-1. Cea de-a patra confruntare, care avea să fie şi ultima, s-a disputat marţi, 12 iunie, şi a fost cea mai aprig disputată dintre toate. Bihorenii au obţinut victoria decisivă după un final incendiar, cu scorul de 92-89, şi au tranşat astfel soarta finalei în favoarea lor (3-1).
CSM CSU Oradea a cucerit astfel pentru a doua oară în istorie titlul naţional, precedentul trofeu fiind adjudecat în sezonul 2015-2016. Performanţele i se datorează şi antrenorului vâlcean Cristian Achim, care se află din noiembrie 2009 la timona echipei bihorene. De precizat mai este faptul că, în acest an, CSM CSU Oradea a mai avut o încercare de a-şi trece în palmares un trofeu, în Cupa României, dar a fost învinsă în finală, de „U” Banca Transilvania Cluj-Napoca (cu scorul de 64-61). (N.C.)
Sursa foto: www.csmoradea.ro