Economie

„Creează pentru tine”, un proiect care susţine înfiinţarea 38 de întreprinderi nonagricole, în zona urbană a Olteniei

Compania DBC, în parteneriat cu Power Net Consulting SRL şi Fundaţia Basarab, implementează proiectul intitulat „Creează pentru tine”, în cadrul Apelului cu codul POCU/82/3/7/Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană. Proiectul are codul 104052 şi se realizează prin Componenta 1 a Programului România Start Up Plus.
Obiectivul general al proiectului este încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu, prin susţinerea înfiinţării a 38 de întreprinderi cu profil nonagricol, în zona urbană a regiunii Sud-Vest. Această iniţiativă contribuie la obiectivul specific al Programului Operaţional Capital Uman prin creşterea competenţelor antreprenoriale a 310 persoane, înfiinţarea a 38 de noi afaceri nonagricole în mediul urban, care vor da un impuls economiei regionale, concomitent cu crearea a cel puţin 76 de locuri de muncă. Grupul ţintă îl reprezintă 310 persoane (atât femei, cât şi bărbaţi) – şomeri, persoane inactive, salariaţi etc., cu condiţia să aibă peste 18 ani şi să dorească să înceapă o activitate independentă nonagricolă în zona urbană a regiunii Sud-Vest. Dintre aceste 310 persoane, 200 trebuie să fie angajate sau să desfăşoare o activitate independentă. 110 pot fi şomeri şi inactivi. Nu vor face parte din grupul ţintă tinerii care au între 16 şi 24 de ani, nu urmează nicio formă de învatamânt şi nu au un loc de muncă.

Condiţii de eligibilitate pentru Grupul ţintă

Poate deveni parte a grupului ţintă orice persoană care: a) are peste 18 ani împliniţi în momentul înscrierii; b) este cetăţean UE şi are domiciliul / reşedinţa legală în România, într-unul din judeţele regiunii de implementare a proiectului; c) este fie angajat (sau desfăşoară o activitate independentă), fie şomer sau persoană inactivă; d) îşi exprimă intenţia de a participa la proiect; e) îşi exprimă consimţământul cu privire la utilizarea şi prelucrarea datelor cu caracter personal (va face o Declaraţie pe proprie răspundere); f) declară că nu a mai participat la un alt proiect finanţat din fonduri nerambursabile cu aceleaşi activităţi precum cele din acest proiect; g) îşi exprimă intenţia de a iniţia o activitate independentă nonagricolă, în zona urbană a regiunii de implementare a proiectului, în care va angaja minimum 2 persoane, ca urmare a participării la activităţile proiectului; h) nu se încadrează în categoria de Tineri NEETs (care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nici nu au un loc de muncă) cu vârste între 16 şi 24 de ani.

Obiectivele specifice ale proiectului

Obiectivele specifice ale proiectului: 1. Investiţia în formarea profesională şi instruire; 2. Intervenţia în consilierea întreprinzătorilor interesaţi să demareze afaceri, în condiţiile menţionate mai sus; 3. Promovarea sustenabilităţii şi calităţii locurilor de muncă şi sprijinirea mobilităţii forţei de munca (prin crearea a minimum 76 de locuri de muncă); 4. Asigurarea continuităţii şi sustenabilităţii afacerilor înfiinţate (prin monitorizarea funcţionarii şi dezvoltării afacerilor, respectiv prin vizite lunare – 144 în total – la afacerile înfiinţate); 5. Creşterea gradului de conştientizare a actorilor economico-sociali relevanţi în legătură cu importanţa susţinerii noilor forme de organizare economică pentru dezvoltarea locală, respectiv regională, în vederea înregistrării de progese în lanţ (prin 4 sesiuni de prezentare a afacerilor înfiinţate).

Selecţia Grupului ţintă

Printre altele, procesul de selecţie a grupului ţintă va ţine cont de: motivaţia persoanei interesată, care rezultă din scrisoarea de intenţie; intenţia candidaţilor de a iniţia afaceri nonagricole; distribuţia geografică a candidaţilor, pentru a asigura premise favorabile creării a minim două noi afaceri, în fiecare judeţ, din aria de implementare a proiectului; distribuţia pe statut ocupaţional a candidatilor pentru a asigura participarea în cadrul activitatilor proiectului a minim 200 de angajaţi; distribuţia pe sexe a candidaţilor; intenţia candidaţilor de a înfiinţa o afacere a cărei activităţi să vizeze sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, eficientizarea utilizării resurselor şi sprijinirea dezvoltării durabile, promovarea inovării sociale, utilizarea şi promovarea TIC sau consolidarea cercetării, dezvoltării tehnologice şi/sau inovării.
Toţi candidaţii interesaţi se pot înscrie depunând CV şi scrisoare de intenţie la SC DBC SRL, telefon / fax 0250.810.322, e-mail doina_vl@yahoo.com.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button