Acasă Liga Nationala Contracte suspendate la SCM Rm. Vâlcea pe perioada stării de urgență

Contracte suspendate la SCM Rm. Vâlcea pe perioada stării de urgență

196
0

La fel ca și alte cluburi importante din țară, specializate pe fotbal, handbal și alte sporturi, conducerea Sport Club Municipal Rm. Vâlcea a anunțat vineri, 27 martie, că vor fi suspendate contractele de activitate sportivă pe perioada stării de urgență. ”Consiliul de Administrație al Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, întrunit în ședință ordinară în data de 24.03.2020, hotărăşte următoarele:

Art.1 Pe perioada Stării de Urgență instituită pe teritoriul României și până la declararea oficială a încetării stării de urgență, se suspendă contractele de activitate sportivă încheiate cu participanții la activitatea sportivă din cadrul Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea.

Art.2 Participanții la activitatea sportivă, pe perioada suspendării beneficiază de o indemnizație de 75% din drepturile în bani aferente contraprestației activității sportive, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut în legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020.

Decizia va fi suspendată în momentul în care autoritățile vor ridica Starea de Urgență. Sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil. Multă sănătate tuturor!”, au transmis oficialii clubului de la poalele Capelei. Starea de Urgență va expira la mijlocul lunii aprilie, dar e posibil să se prelungească, în funcție de situația pandemiei de Coronavirus. De menționat ar mai fi că, spre deosebire de alte cluburi, care au probleme financiare, SCM nu s-a confruntat, până acum, cu așa ceva. Sportivele nu au restanțe la salarii. Și-au primit drepturile cuvenite la zi. În perioada stării de urgență, ar urma să primească aproximativ 4000 lei lunar.