Liga 6Diverse

Comitetul Executiv al AJF Vâlcea a rămas doar cu opt membri

* locul ocupat până anul trecut de Ionel Dobre (de la Oltul Dăeşti) „nu a mai fost scos la concurs”

La Adunarea Generală Ordinară de sâmbătă, 18 februarie, AJF Vâlcea ar fi trebuit să se organizeze şi scrutinul pentru ocuparea celui de-al nouălea loc în Comitetul Executiv. Acesta a fost ocupat până la finele anului trecut de Ionel Dobre (de la Oltul Dăeşti), care a fost însă automat exclus, în momentul în care echipa pe care o reprezenta (care avea şi datorii financiare la AJF) a fost dezafiliată. Decizia de dezafiliere a fost luată chiar de Comitetul Executiv, în şedinţa din 18 noiembrie 2016. Faptele erau clare aşadar: echipa Oltul Dăeşti nu mai activează, ceea ce însemnă că şi Ionel Dobre şi-a pierdut calitatea de membru al CEx.
Curios, deşi alegerile pentru cel de-al nouălea membru în Comitetul Executiv erau cât se poate de regulamentare, şefii AJF au fost de o cu totul altă părere. Preşedintele Pintilie a anunţat că Ionel Dobre este aşteptat în continuare să achite totuşi datoriile echipei pe care a „păstorit-o” (probabil, la calendele greceşti!), dacă mai are interes şi mai vrea să facă parte din CEx, însă, chiar şi dacă n-o va face oricum, locul său de membru nu va mai fi ocupat. „În condiţiile în care pe viitor nu vom mai avea decât un membru al echipelor de Liga a V-a în CEx, nu vor mai fi organizate alegeri acum. Astfel, în Comitetul Executiv va mai rămâne doar un reprezentant al formaţiilor de la acel nivel, în speţă – Dumitru Drăgănescu”, a anunţat Pintilie.

Conform statutului, alegerile pentru posturile vacante din CEx trebuie organizate în cel mult 30 de zile

Decizia lui Constantin Pintilie nu prea e conformă statutului, care spune totuşi că trebuie să se organizeze alegeri pentru locurile rămase vacante în Comitetul Executiv. Şi nu când vor dori cei de la AJF, ci în termen de 30 de zile de la momentul când unul dintre foştii aleşi „iese din schemă”, din anumite motive. Cel puţin aşa se precizează în statut: „Dacă vicepreşedintele sau ceilalţi membri ai Comitetului Executiv îşi încetează activitatea sau nu-şi mai pot exercita atribuţiile ca urmare a pierderii calităţii de bază pentru care au fost desemnaţi în Comitetul Executiv, ei vor fi înlocuiţi în maxim 30 de zile de la data când respectivele funcţii au devenit vacante (…). Noii membri ai Comitetului Executiv vor fi desemnaţi pentru o perioadă de timp echivalentă cu perioada de mandat neîndeplinită de către membrii pe care aceştia îi înlocuiesc”.
Aşadar, alegerile puteau fi organizate fără probleme, iar noul membru (interimar) urma să îndeplinească funcţia pe o perioadă determinată: până la viitoarele alegeri oficiale.

Anul trecut, şefii AJF n-au gândit la fel ca acum, în ceea ce priveşte al doilea post de vicepreşedinte

Decizia luată acum de conducerea AJF vine în contradicţie cu cea de anul trecut, când a devenit vacant cel de-al doilea loc de vicepreşedinte, după renunţarea secretarului general Daniel Demetrescu. Pintilie n-a considerat atunci că „oricum, pe viitor, va mai rămâne un singur vicepreşedinte”, conform noului statut, aşa că a organizat alegerile pentru cel de-al doilea post de vice, care au fost câştigate de Grigore Tomoiagă. Pintilie n-a spus sâmbăta trecută de ce au avut loc alegeri atunci, iar acum – nu, deşi era vorba de un banal loc de reprezentant al echipelor al Ligii a V-a. Mai ales că, în prezent, în Comitetul Executiv a mai rămas un număr par de membri (8), lucru rar întâlnit! Astfel, din CEx, fac parte acum următoarele persoane: preşedintele Constantin Pintilie, vicepreşedinţii Nicolae Chiriţă şi Grigore Tomoiagă, şeful CJA (Gheorghe Mosor), cei trei reprezentanţi ai echipelor din cele trei ligi judeţene (Mihai Diaconescu – Unirea Tomşani, Viorel Neaşcu – AS Creţeni şi Dumitru Drăgănescu – Forestierul Romani), dar şi cel al formaţiilor de juniori (care a fost ales chiar sâmbăta trecută – Gheorghe Bucuroiu, de la CS Hidro).

Aviz celor ce încearcă „să spună lucrurilor pe nume”: sunteţi ori cârcotaşi, ori vă place „să apăreţi prin ziare”

De ce a fost posibilă organizarea alegerilor pentru funcţia de vicepreşedinte şi de ce nu şi cele pentru cel de-al nouălea membru în Comitetul Executiv al AJF? Sau, când se aplică vechiul statut şi când cel nou? Sunt întrebări la care, desigur, cei de la AJF Vâlcea nu vor putea răspunde niciodată cu fair-play, atâta timp cât vor considera că toţi cei ce încearcă „să spună lucrurilor pe nume” sunt ori nişte cârcotaşi, ori le place – vezi, Doamne! – „să apară mult prin ziare”. A te ascunde în spatele unor asemenea afirmaţii şi a-i da pe toţi la o parte (cu gândul că „noi le ştim pe toate!”), nu e deloc un lucru benefic pentru a duce la o mai bună organizare a fotbalului judeţean, „în sprijinul echipelor”, aşa cum îi place atât de frumos preşedintelui Constantin Pintilie să spună.
La AJF, se pare însă că se potriveşte perfect proverbul: câinii latră, ursul merge! Până la noi ordine, se aşteaptă în continuare o decizie salvatoare din partea lui Dobre, aceea de a achita suma restantă pentru Oltul Dăeşti şi de a se reactiva într-o nouă asociaţie sportivă. Bineînţeles însă că se pun şi alte întrebări. Oare ce interes ar mai avea omul să plătească din propriul buzunar nişte bani aiurea, dacă nici nu mai are echipă? Doar ca să facă parte din CEx? O funcţie care nu-i aduce nimic… Iar dovada dezinteresului lui Dobre faţă de această problemă este aceea că nici n-a catadixit să vină la Adunarea Generală a AJF, de sâmbăta trecută. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button