Volei

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” a ratat calificarea la finala ONSŞ de volei feminin

Echipa feminină de volei a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” a ratat calificarea în faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, în competiţia rezervată liceelor. La turneul zonal care a avut loc week-end-ul trecut, la Craiova, au participat patru formaţii. Astfel, în afara echipei care a reprezentat Vâlcea, în Bănie au mai fost prezente formaţia organizatoare (Craiova) şi cele din Piteşti şi Târgovişte. Meciurile din cadrul turneului s-au disputat după sistemul „două seturi câştigate din trei”, cu tie-break până la 15 puncte în caz de set decisiv (adică în cel de-al treilea).
Elevele lui Marius Mărgărit au terminat doar pe locul 3. Vâlcencele au fost întrecute de Craiova, dar şi de reprezentanta Argeşului, ultima poziţie în clasament fiind ocupată de formaţia din Târgovişte. „Din păcate, nu ne-am calificat mai departe la turneul final al ONSŞ, aşa cum ne-am dorit. Iar asta deşi am plecat cu prima şansă, deoarece aveam cel mai bun palmares direct cu celelalte competitoare. Astfel, în campionatul de junioare, ne-am impus fără probleme cu Craiova, de două ori cu 3-0, atât acasă, cât şi în deplasare. Ne aşteptam să ne impunem şi de această dată, dar n-am reuşit”, a spus Mărgărit.

Vâlcencele au pierdut surprinzător cu echipele din Craiova şi Piteşti

În primul meci, CNMB a pierdut chiar în faţa formaţiei din Craiova, cu scorul de 2-0 (pe seturi: 26-24, 25-23). Apoi, vâlcencele au trecut lejer de Târgovişte, cu 2-0 (pe seturi: 25-16, 25-6), dar în cel de-al treilea joc Alina Blăgan şi colegele sale au fost învinse din nou, de această dată de piteştence, cu scorul de 2-1 (pe seturi: 25-18, 21-25, 14-16). „Am avut parte de multe ghinioane în meciul cu Craiova, pe care l-am pierdut la «fotografie», cum se spune. Acea înfrângere le-a cam demoralizat pe fetele noastre, pentru că erau absolut sigure că o câştige. Arbitrajul a fost corect, n-au fost probleme în acest sens, dar singurul lucru care ne-a dezavantajat a fost sala, care este mult mai mică şi mai joasă decât Capela noastră. Craiovencele erau mult mai obişnuite decât noi să joace acele condiţii. Apoi, am capotat şi cu echipa din Piteşti, în ultimul meci, tot pe fondul de nemulţumire apărut după meciul cu Craiova. Ştiam că argeşencele sunt mai slabe decât noi, după ce au pierdut rău de tot cu Craiova, în două seturi scurte, când n-au câştigat în fiecare decât maximum 10 puncte, dar n-am putut să profităm de valoarea superioară. Fetele noastre au intrat un pic mai relaxate pe teren, dar totuşi au câştigat primul set, aşa cum era de aşteptat. Apoi, l-am pierdut pe cel de-al doilea, din cauza unor mari greşeli. În setul decisiv, am condus cu 12-6 şi 14-12, dar apoi jucătoarele noastre au fost învinse uluitor, cu 16-14”, a mai declarat Marius Mărgărit.

CNMB a înregistrat cea mai slabă performanţă din ultimii 20 de ani

Cu doar o victorie şi două înfrângeri în Bănie, voleibalistele de la CNMB au încheiat faza zonală a ONSŞ pentru licee doar pe locul 3, aceasta fiind cea mai slabă performanţă din ultimii 20 de ani. „Din păcate, în urma eşecului cu Piteşti, ne-am clasat doar pe locul 3. E prima oară în viaţa mea când, la un turneu zonal al ONSŞ, am terminat pe o poziţie atât de slabă. De obicei, ne clasam pe 1 şi rareori pe 2. Dar acum am înregistrat o premieră negativă, cum nu s-a mai întâmplat în ultimii 20 de ani. Dacă am fi câştigat primul meci, cu Craiova, când am cedat la limită, deşi balanţa putea înclina şi în favoarea noastră, cu siguranţă altul ar fi parcursul nostru la turneul din Bănie. Consider că a cântărit mult din punct de vedere moral eşecul din acel meci”, a spus Mărgărit.

Ştefania Pomană şi Mara Moldovanu nu au făcut deplasarea în Bănie

În încheiere, tehnicianul a mai precizat că una dintre posibilele cauze pentru care CNMB a ratat calificarea la turneul final al ONSŞ, rezervată liceelor, a fost absenţa a două dintre jucătoarele de bază, Ştefania Pomană şi Mara Moldovanu, ambele din motive medicale. „Din păcate, am abordat competiţia din Bănie fără două dintre titulare. În aceste condiţii, pentru că sextetul de bază era incomplet, am făcut unele improvizaţii, în special pe postul de ridicător-coordonator, pe care trebuia să joace Ştefania Pomană. Ne-a fost evident mai greu cu formula schimbată. Nu vreau să găsesc scuze fetelor, dar echipa n-a mers cum ar fi trebuit, deoarece cel de-al doilea ridicător pe care l-am folosit n-a reuşit să ducă echipa acolo unde ne-am fi dorit. Dacă o aveam pe Ştefania Pomană, era cu totul altceva. Până la urmă, aşa se întâmălă în sport, unii pierd, iar alţii câştigă”, a conchis Marius Mărgărit. (N.C)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button