Acasă Politica Claudia Banu și PNL Rm. Vâlcea, de partea elevilor care au dat...

Claudia Banu și PNL Rm. Vâlcea, de partea elevilor care au dat în judecată Primăria Râmnicului pentru burse

714
0

În urma acţiunii Asociaţiei Vâlcene a Elevilor (AVE), care a dat în judecată Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea pentru încălcarea Legii Educaţiei privind acordarea burselor şcolare, organizaţia PNL Râmnicu-Vâlcea anunţat public, prin vocea președintelui Claudia Banu, că este alături de școlarii din municipiu și susţine doleanţele lor.

„PNL Rm. Vâlcea cere imperativ administraţiei publice locale din municipiul să intre în legalitate. Înțelegem demersul Asociației Elevilor, îl considerăm unul corect și vom propune o rectificare a bugetului local în vederea corectării abuzului primariei, care a încălcat Legea Educației. Elevii vâlceni aflați în situații sociale dificile, laolaltă cu olimpicii, au primit de la primărie doar cuvinte frumoase…dar nicio bursă până în prezent. De asemenea, ne exprimăm regretul că bucuria începerii noului an şcolar este umbrită de atitudinea reprobabilă a administraţiei publice locale din Râmnic, care sub Mircia Gutău tratează educația, elevii și părinții ca pe un subiect incomod, cu dezinteres, agresivitate și subfinantare”, a transmis Claudia Banu. In opinia liderei PNL Rm. Vâlcea, este dramatic faptul că o asociație de elevi trebuie să-i atragă atenția primarului să respecte legea. „Noi, ca oameni politici, dar mai ales ca părinți, ar trebui să facem tot ce stă în puterea noastră să sprijinim educația și elevii, prin acțiuni concrete, nu doar declarativ. Tocmai de aceea, PNL Râmnicu Vâlcea propune public următorul plan de acțiuni pentru corectarea cât mai urgentă a acestui abuz al administrației publice locale din Râmnicu Vâlcea – Consilierii municipali liberali intenționează să solicite o ședință extraordinară a Consiliului Local după strângerea semnăturilor necesare, în care vor înainta o propunere de Hotărâre de Consiliu Local având ca obiect cuantumul fiecărei burse școlare. Astfel, cuantumurile burselor lunare pe care le PNL Râmnicu-Vâlcea le va propune sunt: 150 Ron – Bursă Socială; 300 Ron – Bursă de Studiu; 100 Ron – Bursă de Merit; 150 Ron – Bursă de Performanță”, a adăugat reprezentanta PNL, reamintind totodată și faptul că, potrivit baza legislației în vigoare, bursele școlare pot fi cumulate dacă elevii întrunesc criteriile din lege. Claudia Banu a mai spus că PNL Râmnicu Vâlcea solicită Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea să precizeze urgent numărul de elevi din municipiu care se încadrează în criteriile de oferire a burselor școlare, așa cum sunt acestea definite în Ordinul Ministrului Educației nr. 5576 din 7 octombrie 2011, cu modificările ulterioare.

„După ce vom avea situația numărului total de elevi din municipiu și ce burse trebuie să primească fiecare, vom propune o rectificare a bugetului local, astfel încât fondurile alocate pentru bursele școlare să fie acoperitoare. Într-o Românie Normală, importanța educației se vede în bugetele publice, nu doar în discursurile de la început de an școlar. Ne dorim ca acest demers natural în sprijinul elevilor să fie susținut de toți consilierii locali de bună credință care își înțeleg rolul în comunitate”, a concluzionat Claudia Banu.