Acasă Politica Clarificări privind deciziile PNL Vâlcea de dizolvare a birourilor de conducere a...

Clarificări privind deciziile PNL Vâlcea de dizolvare a birourilor de conducere a unor organizaţii locale

249
0

Joi, 4 iulie 2019, în cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean (BPJ) al PNL Vâlcea, s-a dezbătut şi votat dizolvarea birourilor politice locale ale organizaţiilor din cadrul PNL care au obţinut la alegerile europarlamentare un scor electoral de sub 25%. Hotărârea s-a bucurat de o largă susţinere în rândul membrilor BPJ ai PNL Vâlcea, înregistrând doar o abţinere, restul membrilor prezenţi votând în favoarea acestei hotărâri. Această decizie a forurilor statutare ale PNL Vâlcea este una firească şi normală în condiţiile în care scorul partidului la nivel judeţean a fost de 30,55% iar la nivel naţional de 27%. De asemenea, decizii de dizolvare a birourilor locale ce au înregistrat scoruri electorale sub media judeţeană şi naţională s-au adoptat şi în trecut, PNL Vâlcea fiind o organizaţie politică matură, onestă şi transparentă, ce premiază şi încurajează excelenţa şi sancţionează rezultatele mai puţin bune.
Decizia dizolvării birourilor de conducere ale organizaţiilor locale din cadrul PNL Vâlcea care au înregistrat un scor electoral de sub 25% va afecta 15 organizaţii locale din cele 89 pe care PNL le are în localităţile judeţului. De asemenea, în cel mai scurt timp, responsabilii politici din cadrul PNL Vâlcea ai celor 15 organizaţii afectate de această decizie vor propune o conducere interimară, conform prevederilor statutare.
În urma apariţiei în mass-media locală a unor articole de presă ce denaturează adevărul şi prin care adversarii PNL încearcă să acrediteze idei false despre organizaţia PNL Vâlcea, ne vedem nevoiţi să atragem atenţia câtorva reprezentanţi ai mass-mediei locale asupra faptului că subiecte de interes public general precum situaţia dezastroasă a CET Govora, situaţia deşeurilor din judeţ sau abuzurile şi ilegalităţile PSD, partidul politic ce conduce destinele vâlcenilor de 30 de ani, reprezintă un mai mare interes public decât decizii interne ale organizaţiei judeţene a principalului partid de opoziţie. PNL Vâlcea reiterează pe această cale apelul public la reprezentanţii mass-mediei judeţene de a se apleca, cel puţin în aceeaşi măsură în care urmăresc activitatea PNL Vâlcea, şi asupra actului administrativ judeţean.
„Observ că bucătăria internă a principalului partid de opoziţie interesează mai mult decât activitatea administrativă a CJ Vâlcea, ce afectează negativ peste 300.000 de vâlceni, zi de zi. PNL Vâlcea nu are nimic de ascuns, deciziile luate fiind în conformitate cu statutul şi cu reguli de bun-simţ politic. Vom continua să fim o organizaţie transparentă, onestă şi normală, în ciuda presiunilor. Premierea performanţei şi sancţionarea rezultatelor mai puţin bune sunt principii după care PNL Vâlcea îşi călăuzeşte activitatea de mulţi ani şi pe care vrea să le impună şi în actul administrativ. Cred că vâlcenii ar fi curioşi să afle din presă mai multe despre actul administrativ judeţean decât de activitatea internă a PNL Vâlcea. Recunosc că e frustrant să vezi că anumiţi jurnalişti, contrar principiilor şi deontologiei profesionale, umplu spaţiul public cu bârfe politice şi ascund ilegalităţile PSD şi ale Preşedintelui CJ Vâlcea. Să nu mă înţeleagă greşit, pot să scrie ce doresc, dar cred faptul că judeţul e plin de gunoaie şi că cetăţenii plătesc un preţ mai mare la gunoi sau că CET Govora este în pragul falimentului, sau că elevii vâlceni nu au beneficiat de lapte, corn şi măr ca să poată Rădulescu să dea contractele unor firme de partid sau că toate angajările de la stat din judeţ se fac pe filieră PSD-istă ar trebui să fie nişte subiecte de presă mai importante decât o decizie internă a PNL Vâlcea” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.
• Comunicat de presă PNL Vâlcea