Acasă Liga Nationala Cine e pe primul loc şi câştigă joc de joc? Vâlcea e!...

Cine e pe primul loc şi câştigă joc de joc? Vâlcea e! Vâlcea e!

632
0
  • SCM s-a impus şi în derby-ul rundei, cu Minaur Baia Mare

După două săptămâni de pauză, echipa de handbal vâlceană a revenit duminică, 10 februarie, pe teren. SCM a înfruntat, pe teren propriu, cea de-a treia clasată din Liga Florilor, pe Minaur Baia Mare. Meciul se anunţa extrem de dificil pentru „municipale”, însă, şi cu ajutorul publicului, au reuşit din nou să câştige şi să-şi treacă în cont cel de-al 14-lea succes din acest sezon. Elevele lui Florin Pera au condus jocul de la un capăt la altul. Au avut şi momente de decădere pe parcursul meciului, dar nu s-a pus în nici un moment problema învingătoarei. Prima repriză s-a încheiat cu un avantaj de patru goluri pentru gazde: scor 16-12. Oaspetele nu au renunţat la luptă. Au profitat de o relaxare a Vâlcii şi s-au apropiat chiar la un gol (scor 18-17, în minutul 43). Imediat, însă, Fernandez, a avut sânge rece la o lovitură de la 7 metri primită de SCM, pe care a transformat-o precis şi nu a permis băimărencelor să spere la egalare. Apoi, pe contraatac, Florica a dus scorul la 20-17 pentru echipa condusă de Florin Pera.

În repriza secundă, „municipalele” au făcut spectacol

În minutul 49, cele două jucătoare de origine spaniolă din lotul Vâlcii, Lopez şi Fernandez, au realizat faza meciului. Au conlucrat perfect în ofensivă, reuşind o aeriană de toată frumuseţea. Lopez a pasat pe poziţie viitoare, iar Fernandez a finalizat spectaculos. Golul a contat pentru scorul de 24-19. Imediat, goal-keeper-ul SCM-ului, Petra Blazek, a marcat din poartă în poartă şi a dus scorul la 25-19. În ultimele 10 minute, lidera la zi din Liga Florilor a mai reuşit să puncteze o singură dată, însă Minaur nu a avut forţa de a recupera dezavantajul. Meciul s-a încheiat la scorul de 26-24 pentru SCM (aceeaşi diferenţă ca şi în tur), care a revenit, astfel, în fruntea ierarhiei Ligii Florilor.
Pentru gruparea de la poalele Capelei au punctat în derby-ul cu Minaur Baia Mare: A. Fernandez (7), N. Vasilleuskaya (5), A. Popa (3), R. Băcăoanu (2), M. Lopez (2), I. Glibko (2), C. Florica (2), M. Petrovic (1), A. Pricopi (1) şi P. Blazek (1). Pe lista marcatoarelor echipei din Baia Mare s-au regăsit: S. Lisevska (8 goluri), M. Shteriova (7), A. Tecar (2), M. Orsivchi (2), S. Seraficeanu (2), Y. Burlachenko (2) şi R. Cîrstea (1).

Oaspetele au avut 7 lovituri de penalitate

Băimărencele au marcat 24 de goluri în poarta SCM-ului. Şase dintre acestea au fost din 7 metri. Minaur a avut 7 lovituri de penalitate, însă a ratat una, între buturile Vâlcii evidenţiindu-se Diana Ciucă, specialista campionatului în astfel de ipostaze. Elevele lui Florin Pera au avut doar trei lovituri de la 7 metri. Au valorificat doar două dintre ele. A ratat Glibko. (S.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.