Acasă Diverse Chimia, în primele opt echipe de handbal ale ţării la junioare 3

Chimia, în primele opt echipe de handbal ale ţării la junioare 3

501
0

Ziua de luni, 13 mai, a fost una cu noroc pentru junioarele 3 de la CS Chimia. Pentru a-şi asigura calificarea la turneul final, acestea aveau nevoie de un punct în confruntarea cu lidera seriei a III-a de la Valoare, CSM Făgăraş. Handbalistele pregătite de Maria Torok Duca şi Nicoleta Lazăr au reuşit să-şi îndeplinească obiectivul. Confruntarea din Sala „Traian” s-a încheiat la egalitate, scor 36-36.

Chimistele au suferit până să se poată bucura. Au fost conduse chiar şi la diferenţă de şapte goluri. La pauză, oaspetele aveau un avantaj de trei goluri (scor 20-17). Din fericire, deznodământul le-a fost favorabil gazdelor. CS Chimia a terminat grupa a III-a pe locul secund, la egalitate de puncte cu cea de-a treia clasată, LPS Slatina. Vâlcencele sunt avantajate, însă, de rezultatele directe, dar şi de golaveraj. Vor merge, alături de CSM Făgăraş, la turneul final, unde vor participa alte şase echipe, primele două clasate din celelalte trei serii, respectiv formaţiile CSŞ 2 Baia Mare, L.T. „Traian Vuia” din Reşiţa, CSM Bucureşti, Sporting Ghimbav, CSŞ Bacău şi OK Sport Oneşti.

CSM Bucureşti şi CSŞ 2 Baia Mare par cele mai puternice formaţii dintre cele care vor fi prezente la turneul final. La Valoare, aceste au înregistrat succese pe linie. Elevele Mariei Torok Duca şi ale Nicoletei Lazăr vor intra în lupta pentru o medalie la nivel naţional pe 22 mai. Turneul final se va desfăşura la Moreni, ultimele meciuri fiind programate pe 26 mai. (S.S.)