Acasă Alte sporturi „Cenuşăreasa” Bianca Andreescu e în finală la Indian Wells! A depăşit 1...

„Cenuşăreasa” Bianca Andreescu e în finală la Indian Wells! A depăşit 1 milion de dolari câştigaţi din tenis

407
0

Jucătoarea de tenis canadiană, cu origini în comuna vâlceană Vaideeni, Bianca Andreescu, a reuşit o performanţă incredibilă la turneul Premier Mandatory, din California. După ce a eliminat o fostă lideră a clasamentului WTA, pe Garbine Muguruza, tânăra sportivă în vârstă de doar 18 ani a reuşit să mai facă o victimă în rândul jucătoarelor de top mondial. Vineri noaptea, Bianca a trecut în trei seturi de Elina Svitolina, locul 6 în lume, cu 6-3, 2-6, 6-4 şi a ajuns în finală la Indian Wells. Este singura jucătoare din istoria acestui turneu care primeşte un wild card şi reuşeşte să ajungă în ultimul act. Pentru calificarea în finală, Andreescu va primi un cec în valoare de aproape 655.000 de dolari şi va depăşi astfel pragul de 1 milion de dolari câştigaţi din tenis. Este cel mai mare premiu al carierei. Dacă va câştiga finala, în cont îi vor intra 1.340.000 de dolari.

Victoria cu Svitolina o propulsează pe Andreescu pe locul 33 WTA. Dacă va câştiga turneul, sportiva cu bunici din Vaideeni va ajunge pe locul 24 WTA şi va fi cea mai tânără jucătoare din Top 30 mondial. Tenismena născută în Canada a avut o ascensiune incredibilă. Anul trecut, aceasta se afla pe locul 178 WTA.

În finala de la Indian Wells, Andreescu o va întâlni pe Angelique Kerber, din Germania (locul 8 WTA). Meciul va avea loc duminică, 17 martie. (S.S.)