Diverse

„Cântecele Oltului”, în acest weekend, la Călimăneşti

De vineri până duminică, staţiunea Călimăneşti va găzdui „Cântecele Oltului”. Aflat la cea de-a 50-a ediţie, festivalul va începe cu lansarea unei cărţi aniversare, la Liceul Tehnologic de Turism din localitate. A doua zi, începând cu ora 16:00, este programată parada ansamblurilor folclorice, urmată, în parcul de lângă Hotelul Central, de deschiderea oficială a evenimentului şi de concursul propriu-zis, la Teatrul de vară al Casei de Cultură Florin Zamfirescu, unde concurenţii vor da probele individuale – interpretare, solist vocal şi instrumental, costume şi „Frumoasa Oltului”. Şedinţa de jurizare va avea loc duminică, la Centrul de Informare Turistică. Tot acolo, se va desfăşura şi colocviul dedicat artei spectacolului folcloric. „Cântecele Oltului” vor continua, la ora 11:30, cu un program de animaţie stradală şi, la ora 15:30, cu festivitatea de premiere şi partea a doua a festivalului. Seara, la 19:00, organizatorii vă aşteaptă la spectacolul „Pe plaiuri vâlcene”, cu Elena Cuculici Orchestra.

După cum probabil se ştie, „Cântecele Oltului” este un festivalul de folclor naţional şi, timp de 50 de ani, a reunit păstrători şi purtători de tradiţii din judeţele riverane Oltului, din vetre importante ale ţării. Ediţia jubiliară 2018 va aduce la Călimăneşti ansambluri reprezentative de pe meleagurile străbătute de milenarul Alutus: Harghita, Braşov, Sibiu, Olt, Vâlcea, Teleorman, dar şi invitaţi din Botoşani şi Republica Moldova.

În acest weekend, pe scena de la Călimăneşti, vor urca ansamblurile Brâuleţul (Saelele, Teleorman), Dor (Băbeni, Vâlcea), Flori de Busuioc (Truşeşti, Botoşani), Doina Oltului (Călimăneşti), Haiduceii (Orhei, Republica Moldova), Rapsodia Călimanilor Jr. şi Voşlăbeni (Harghita), Tenyeres es talpas (Sândominic), Baronul David Urs (Braşov), Ceata Junilor (Sibiu) şi Plaiurile Olteţului (Osica de Sus, Olt), condus chiar de primarul localităţii – Manicea Gheorghe.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button