Acasă Liga Nationala Campioana României la handbal feminin, sancţionată pecuniar de FRH

Campioana României la handbal feminin, sancţionată pecuniar de FRH

1336
0

Meciul cu CSM Slatina, la finalul căruia SCM Rm. Vâlcea a fost premiată pentru câştigarea titlului naţional, a adus şi un „cadou” nedorit pentru gruparea de la poalele Capelei. Bannerele afişate de galeria vâlceană nu au fost pe placul oficialilor din cadrul FRH, care au propus sancţionarea campioanei.

„În legătura cu sesizarea Secretarului General Cristina Varzaru privind afişarea de bannere cu mesaje tendenţioase la adresa FRH, de către suporterii echipei gazdă, comisia solicita un punct de vedere echipei SCM Rm. Vâlcea pentru şedinţa din data de 21.05.2019”. În şedinţa din 21 mai, Comisia de Disciplină a sancţionat pecuniar SCM-ul. Amenda este de 2500 de lei şi trebuie achitată până pe 26 iunie.

Cazul a fost încadrat la Art 69.2 lit. b) din Regulamentul Disciplinar al FRH, care spune, printre altele, că: „Organizatorul jocului este răspunzător pentru comportamentul neregulamentar al spectatorilor proprii. Dacă acest comportament neregulamentar al spectatorilor cuprinde scandări sau afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare ori scandarea de cuvinte/expresii jignitoare/obscene, organizatorul jocului va fi sancţionat cu penalitate pecuniară cuprinsă între 2000 – 8000 lei (…)”. S-a mers pe sancţiunea cea mai blândă, care cuprinde doar amendă, nu şi disputarea unor meciuri fără spectatori sau ridicarea dreptului de organizare pe teren propriu a unui joc oficial. Oficialii clubului vâlcean iau în calcul posibilitatea de a contesta decizia la Comisia de Apel. (S.S.)