Acasă Diverse Campioana României la handbal feminin evită trei mari puteri din Liga Campionilor:...

Campioana României la handbal feminin evită trei mari puteri din Liga Campionilor: Gyor, Rostov Don şi Metz

335
0

Joi, 27 iunie, la sediul EHF de la Viena va avea loc tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din grupele Ligii Campionilor. Federaţia Europeană de Handbal a anunţat azi şi componenţa urnelor valorice. Contrar aşteptărilor, campioana României, SCM Rm. Vâlcea, debutantă în competiţie, a fost repartizată în prima urnă valorică, alături de trei mari puteri ale Europei: Metz (campioana Franţei), Gyor (campioana Ungariei şi deţinătoarea trofeului Champions League) şi formaţia rusă Rostov Don (finalistă a Ligii Campionilor), pe care le va evita în prima fază.

În urna a doua se regăsesc Buducnost Podgorica (Muntenegru), Esjberg (Danemarca), Vipers (Norvegia) şi Krim Ljubljana (Slovenia), în urna a treia au fost repartizate Podravka Koprivnica (Croaţia), Bietigheim (Germania), Perla Lublin (Polonia) şi IK Savehof (Suedia), iar în urna a patra se află FTC Rail Cargo (Ungaria), CSM Bucureşti (România), Brest (Franţa), plus o echipă care va veni din calificări (la turneul de calificare, în semifinale se joacă Rocasa Gran Canaria – Banik Most şi Kastamonu – Zork Jagodina).

Pentru că provin din aceeaşi ţară, în prima fază a competiţiei, Metz nu poate fi în aceeaşi grupă cu Brest, Gyor cu Ferencvaros, iar SCM Rm. Vâlcea cu CSM Bucureşti. “Dublurile” din Franţa, Ungaria şi România sunt toate în urna a patra.

Primele meciuri din faza grupelor Ligii Campionilor vor avea loc la începutul lunii octombrie. (S.S.)