Acasă Liga Nationala Campioana Ligii Florilor se decide miercuri, în Sala „Traian”

Campioana Ligii Florilor se decide miercuri, în Sala „Traian”

352
1

A venit vremea celui mai aşteptat meci al sezonului! SCM Rm. Vâlcea, echipă care a pornit la drum, în acest sezon, cu gândul de a ocupa un loc pe podium (adică 2 sau 3, pentru că nimeni nu îndrăznea să se gândească la mai mult), se află acum în faţa unei performanţe uriaşe, cea mai mare din istoria clubului. La şase ani distanţă de câştigarea ultimului titlu naţional de către legendara Oltchim, Rm. Vâlcea poate redeveni numărul 1 în România la handbal feminin. Miercuri, 13 martie, de la ora 21.00, lidera la zi din Liga Florilor va înfrunta campioana ţării din ultimele sezoane, pe CSM Bucureşti, formaţie care are în palmares şi o cupă pe care Oltchim nu a reuşit niciodată să o câştige, deşi a fost foarte aproape, cea a Ligii Campionilor. Cu un buget impresionant, cu jucătoare de talie mondială, dar fără Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii, CSM Bucureşti va veni miercuri, la Vâlcea, să frângă aripile SCM-ului.
Înaintea „finalei” campionatului, diferenţa dintre cele două grupări este de şase puncte, însă „tigroaicele” au un meci mai puţin. În realitate, „municipalele” au un avantaj de trei puncte şi patru variante pentru a rămâne pe primul loc în Liga Florilor. Dacă ar reuşi să câştige, diferenţa reală s-ar majora la şase puncte. În aceste condiţii, SCM se poate considera campioană. Va mai avea şase meciuri de jucat până la final, în care îşi va permite să piardă chiar şi două partide. Într-o astfel de situaţie, ar termina la egalitate cu CSM Bucureşti, dar ar fi avantajată de rezultatele directe. Un egal în derby va avantaja tot echipa gazdă. Vâlcea mai poate să piardă la două goluri sau chiar la trei, dar oaspetele să nu înscrie 22 de goluri sau mai multe în Sala „Traian”. În caz de egalitate de puncte, la final, pentru departajare, vor fi luate în considerare rezultatele directe, iar apoi golaverajul. În tur, scorul a fost 22-19 pentru SCM. Iryna Glibko şi colegele sale au câştigat ultimele două confruntări cu CSM Bucureşti. În afara celui din campionat, mai au în palmares şi succesul din Supercupa României.
Altfel, cum era de aşteptat, „finala” Ligii Florilor, dintre SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti, se va disputa cu casa închisă. Cererile pentru bilete au depăşit cu mult capacitatea sălii. Probabil că şi stadionul din Zăvoi s-ar fi dovedit neîncăpător dacă acest derby s-ar fi disputat acolo. Însă, pentru cei mai puţin norocoşi, care nu au prins un bilet pentru a urmări meciul din Sala „Traian”, organizatorii partidei vor amplasa un panou uriaş, pe care va putea fi urmărită confruntarea, în centrul Râmnicului, unde vor ajunge şi jucătoarele, după finalul partidei, dacă deznodământul le va fi favorabil. (S.S.)


1 COMENTARIU

Comments are closed.