Acasă Liga III Bucuraţi-vă de fotbal! Derby judeţean în Liga a III-a

Bucuraţi-vă de fotbal! Derby judeţean în Liga a III-a

352
0

Vineri, 29 noiembrie, de la ora 14.00, stadionul din Treapt va găzdui, în premieră, un derby judeţean de nivelul Ligii a III-a. Se vor întâlni cele două formaţii vâlcene, care ne reprezintă cu cinste în cel de-al treilea eşalon, Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti. Din ambele tabere a venit mesajul că nu sunt orgolii şi că va fi un duel pur sportiv, care se va disputa în spirit de fair-play, însă e clar că ambele echipe îşi doresc victoria, pentru a încheia cu bine prima parte a sezonului şi pentru a avea sărbători liniştite. Va fi o luptă interesantă, între echipa cu al doilea cel mai bun atac din serie, după lidera Universitatea Craiova, Viitorul Dăeşti (31 de goluri) şi formaţia cu una dintre cele mai bune defensive, Flacăra Horezu (14 goluri primite). Orice s-ar întâmpla, spectacol să fie! La acesta nu vor contribui Gueye Mansour (suspendat) şi Nuţă (accidentat), din tabăra horezeană şi nici fraţii Săraru, respectiv Ştefan Paşoi, din cea dăeşteană. ”Tratăm cu seriozitate acest meci şi respect pentru adversara noastră. Sperăm, însă, să fim noi cei câştigători. Aşteptăm un număr mare de spectatori la meci, care să susţină ambele echipe. Pentru iubitorii fotbalului vâlcean va fi un duel inedit, primul după mulţi ani, în care se vor întâlni două echipe din Vâlcea în Liga a III-a”, a spus George Popolan, din tabăra oaspeţilor. Elevii lui Mangalagiu au plecat la Horezu cu o zi înainte, fiind cazaţi la o pensiune de lângă stadion.
”E un meci important, cu o echipă bună, cu mulţi jucători valoroşi şi un antrenor cu experienţă. Chiar dacă va fi un derby local, se va juca în limitele fair-play-ului. Cel mai bun să câştige! Normal, ne dorim să fim noi în această postură”, a precizat şi Adi Popa, antrenorul gazdelor.

Partida din Treapt va fi arbitrată de o brigadă din Argeş

Flacăra Horezu abordează derby-ul local, cu Viitorul Dăeşti, din ultima etapă a turului, din postura de ocupantă a locului 5 în serie. Are 21 de puncte şi chiar dacă va învinge, nu va putea urca mai sus de această poziţie. Viitorul Dăeşti e pe 10, la două puncte în spate, iar cu un succes îi poate depăşi inclusiv pe ”olari”. CCA a anunţat şi cine va conduce derby-ul judeţeţului Vâlcea din Liga a III-a. În Treapt va fi o brigadă argeşeană, ce-l va avea la centru pe Eduard Belega din Câmpulung Muscel. La cele două linii se vor afla Mădălin Prioteasa şi Lucian Tănase, ambii din Piteşti. Ca observator de joc a fost delegat Ovidiu Tâlvan, din Sibiu. Prestaţia arbitrilor va fi supervizată de alexandru ăjan, din Videle (Teleorman). (S.S.)