Acasă Diverse Bogdan Vătăjelu, prestaţie de cinci stele în primul meci oficial pentru FK...

Bogdan Vătăjelu, prestaţie de cinci stele în primul meci oficial pentru FK Jablonec

187
0

* vâlceanul a reuşit un assist la golul decisiv al victoriei, marcat de Martin Dolezal, în minutul 89

Bogdan Vătăjelu a debutat cu dreptul la noua sa echipă, FK Jablonec, unde îi merge cât se poate de bine pentru început şi unde ar putea să-şi relanseze chiar cariera, la 25 de ani. Week-end-ul trecut, trupa jucătorului vâlcean s-a întors victorioasă din deplasarea de la Sigma Olomouc (2-1). În meciul de vineri, 8 februarie, fostul elev al lui Dan Zguroiu a fost titular pe postul de mijlocaş stânga şi a jucat până în minutul 90, când a fost înlocuit cu Dominik Plestil. Mutarea a fost făcută însă „la trecerea timpului”, deoarece Jablonec abia marcase pentru 2-1, în minutul 87, iar oaspeţii aveau nevoie de un respiro, înainte de a aborda minutele de prelungiri.
În acest duel, toate reuşitele s-au marcat în ultimul sfert de oră. Jablonec a condus cu 1-0, prin golul marcat de Vojtech Kubista, în minutul 78, dar apoi gazdele au egalat prin Vit Benes, în minutul 87. Noua echipă a lui Vătăjelu a dat lovitura de graţie în minutul 89, iar vâlceanul a fost cel care a pasat decisiv atunci pentru Martin Dolezal, care a înscris golul victoriei (2-1).

„Sărmăluţă” a urcat pe locul 3 în Cehia cu noua sa echipă

După 20 de etape, FK Jablonec se menţine pe un loc de Europa League. După week-end-ul trecut, „Sărmăluţă” şi colegii săi au urcat pe locul 3, cu 36 de puncte. Jablonec e prima grupare clasată în ierarhie după cele două fruntaşe, Slavia Praga (52) şi Viktoria Plzen (50), care se bat pentru titlu. Poziţiile 4-5 sunt ocupate de Sparta Praga şi Banik Ostrava, ambele cu câte 35 de puncte în cont.
Trupa antrenată de Petr Rada va juca etapa viitoare pe teren propriu, cu Opava, formaţie clasată pe locul 9, cu 24 de puncte. Meciul va avea loc duminică, 17 februarie, de la ora 16.00. Aşa cum se cunoaşte, Vătăjelu a fost împrumutat de Sparta Praga la FK Jablonec, până la finele sezonului. (N.C.)