Acasă Diverse Bilanţul vâlcencelor la Euro 2018. Dumanska – evoluţii bune în poartă, Florică...

Bilanţul vâlcencelor la Euro 2018. Dumanska – evoluţii bune în poartă, Florică – peste aşteptări pe extrema stângă

334
0

* pivotul Raluca Băcăoanu a jucat însă prea puţin, ea fiind în umbra Crinei Pintea

Lidera la zi a Ligii Florilor, SCM Rm. Vâlcea, a fost reprezentată de trei jucătoare la turneul final al Campionatului European de handbal feminin din Franţa. Din acest punct de vedere, clubul din Sala Traian a fost cel care a dat cele mai multe componente pentru România la competiţia din Hexagon. Este vorba de portăriţa Yuliya Dumanska, extrema stângă Cristina Florică şi pivotul Raluca Băcăoanu.
Dintre acestea, Dumanska s-a remarcat în nenumărate momente între buturi şi a încheiat Euro 2018 cu un procentaj al mingilor apărate de 32 la sută. Altfel, Florică a evoluat bine pe extrema stângă, handbalista originară din comuna Creţeni înscriind în total 9 goluri, în cele opt partide jucate de tricolore în Franţa. Din punct de vedere statistic, ea a fructificat 69 la sută dintre şuturile de gol de care a beneficiat.

Cum au punctat jucătoarele care au legătură cu Vâlcea? Florică – 9 goluri, Zamfirescu – 2, Băcăoanu – 1

În ceea ce-o priveşte pe Raluca Băcăoanu, pivotul de la SCM Rm. Vâlcea a fost utilizată mult prea puţin (câteva minute pe meci) de selecţionerul Martin Ambrosio şi a marcat o singură dată, chiar în prima partidă, cu Cehia. Iar asta şi pentru că handbalista echipei din Sala Traian a stat în „umbra” Crinei Pintea. Jucătoarea transferată chiar zilele acestea de Audi ETO Gyor, de la Issy Paris, a prins şi un loc în echipa ideală a turneului final din Franţa.
Aşa cum se cunoaşte, la Campionatul European de handbal feminin din Franţa, judeţul Vâlcea a mai fost reprezentat de încă o jucătoare. Este vorba de interul centru Mădălina Zamfirescu, care evoluează însă în Ungaria, la echipa Debrecen. Aceasta a fost însă mai mult rezervă, singura partidă când a putut să-şi arate valoarea fiind în finala mică jucată împotriva Olandei, când a marcat şi două goluri, singurele ale sale de la turneul final din Hexagon. (N.C.)