Acasă Alte sporturi „Bibi” Andreescu, pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la...

„Bibi” Andreescu, pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Melbourne!

149
0

* tenismena cu origini în Vaideeni joacă marţi la Australian Open, cu americanca Witney Osuigwe

Anul 2019 a început excelent pentru Bianca Andreescu, tenismena canadiană cu origini în comuna vâlceană Vaideeni. După ce a jucat finala turneului de la Auckland (Noua Zeelandă) şi a ajuns aproape de Top 100 mondial (era pe locul 107 la începutul acestei săptămâni), „Bibi”, pentru a doua oară în carieră, s-a calificat pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, la Australian Open, competiţie dotată cu premii în valoare de peste 43 de milioane de dolari. A trecut de trei tururi preliminare. Le-a eliminat din competiţie pe Katie Swan (care a abandonat jocul din cauza unor probleme medicale), pe V. Grammatikopoulou, din Grecia, pe care a învins-o în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-1, iar apoi a profitat de abandonul Terezei Smitkova (care s-a retras în setul 2, la scorul de 4-1 pentru „Bibi”; primul set a fost câştigat fără dubii, cu 6-0, de tenismena cu origini româneşti).

În primul tur al Grand-Slam-ului australian, de pe tabloul principal, Andreescu (Foto / Instagram) o va întâlni pe americanca W. Osuigwe, în vârstă de doar 16 ani, care a primit un wild card la Melbourne. În cazul în care va ieşi învingătoare şi de această dată, Bianca va juca în turul 2 la Australian Open cu câştigătoarea partidei dintre Mona Barthel (Germania / locul 74 WTA) şi Anastasija Sevastova (Letonia / locul 13 WTA). Confruntarea dintre Bianca Andreescu şi Witney Osuigwe va avea loc marţi, 15 ianuarie, atunci când va intra în competiţie şi cea mai bună jucătoare a lumii din circuit, românca Simona Halep, care va da piept în primul tur cu Kaia Kanepi, din Estonia (locul 70 WTA).    

Andreescu are şapte victorii şi o singură înfrângere în 2019, în faţa nemţoaicei Julia Goerges. Printre victimele sale se numără şi Nr. 3 mondial, daneza Caroline Wozniacki. (S.S.)