Acasă Auto-Moto Audi Q7 va fi mai uşor cu 400 de kilograme

Audi Q7 va fi mai uşor cu 400 de kilograme

183
0

Audi q7Noua generație Q7 va ”slăbi” considerabil. Modelul va fi avea dimensiuni mai mici și va fi mai ușor cu 400 kg. Audi va folosi o structură din aluminiu, iar la diferențialul central se va renunța.
Audi consideră că viitorul aparține automobilelor eficiente. Pornind de la acestă idee inginerii mărcii germane caută noi soluții pentru a aduce pe piață vehicule caracterizate prin consum moderat și atitudine dinamică. Invesțiile vor viza nu doar motoarele ci și șasiul sau o serie componente ușoare. Noul Q7 va fi primul model supus unei cure de slăbire puternică, în urma căreia se vor pierde sute de kilograme.
Oficialii Audi spun că masa mașinii va fi redusă drastic. Se vor pierde în jur de 400 de kg comparativ cu actualul Q7, ce poate cântări între 2.200 și 2.650 kg. Astfel, versiunea de intrare Q7 va avea aproximativ 1.800 kg.
Divizia premium a grupului Volkswagen va urma exemplul modelelor de ultimă generație Touareg și Cayenne care beneficiază de o masă mai ușoară cu 200 kg. Cura de slăbire a fost posibilă după renunțarea la diferențialul central și optimizarea câtorva componente ale trenului rulant ce au condus la reducerea semnificativă a masei.
În cazul lui Q7, aplicarea aluminiului și elementelor din sticlă vor juca un rol central.
Viitorul SUV va fi conceput să ofere un spațiu vitrat mai mare și un pavilion panoramic din sticlă. Prezența aluminiului se va face simțită în toate piesele șasiului, dar și la capota motorului, ușa  portbagajului și aripi. Modelul nu va fi doar mai ușor ci și cu dimensiuni mai reduse. Gama de motoare va fi înnoită cu versiuni mai eficiente.
Audi susține că ar putea reduce consumul cu până la 25%.
A doua generație Q7 este  plănuită să apară în 2013 va utiliza aceeiași platformă pe care sunt construite Volkswagen Toaureg și Porsche Cayenne.

Sursa: www.autopassione.ro