Acasă Auto-Moto Audi pregăteşte debutul unei noi sportive: RS 5 Cabrio

Audi pregăteşte debutul unei noi sportive: RS 5 Cabrio

316
0

audi rs5Timpul începe să se scurgă în favoarea fanilor Audi. Marca favorită le-a pregătit încă un model de top: RS 5 Cabrio. Va beneficia de patru locuri la interior, tracţiune Quattro şi motor V8 de 450 CP.

Audi va aduce în atenţie o combinaţie neaşteptată, dar logică în contextul ambiţiilor companiei. Acronimul RS şi cabrioletul gamei A5 se vor reuni pentru prima oară cu scopul de a crea formula perfectă pentru experienţe sub cerul liber la viteze impresionante. Numele ei va fi RS 5 Cabrio şi derivă din versiunea de performanţă RS 5 Coupe.
Succesul acestui model este cel care generat nașterea decapotabilei Audi care ar putea fi comercializată din 2012.
Deși nu a fost confirmat oficial RS 5 Cabrio este la doar un pas de lansare. Iminentul debut este trădat de apariţia unui set imagini cu designul exterior al maşinii, trimis oficiului european de înregistrare a patentelor.
Fotografiile ne relevă o caroserie cu două uşi şi patru locuri la interior care păstrează în întregime liniile estetice ale lui RS 5 Coupe. Rămâne de văzut ce soluţie au ales inginerii Audi în cazul pavilionului, varianta clasică din pânză fiind mai convenabilă prin prisma costurilor și greutății sau pavilionul din metal care oferă o siguranță și izolare fonică foarte bună.
Sub capotă va fi același motor de V8 FSI de 450 de cai putere, cuplat la o cutie automată cu 7 trepte și un sistem Quattro. Prin urmare consumul va fi de aproximativ 11 litri/100 km, puțin mai ridicat decât al versiunii coupe.
RS 5 Cabrio va rivaliza cu BMW M3 Cabrio și va fi însemna revenirea celor de la Audi în segmentul decapotabilelor de performanță pe care l-au părăsit în 2008, anul în care au fabricat ultima versiune deschisă de 2+2 locuri botezată RS 4 Cabrio.

Sursa: www.autopassione.ro