Acasă Auto-Moto Audi confirmă lansarea noilor A3, A8 Hybrid şi R8 e-tron

Audi confirmă lansarea noilor A3, A8 Hybrid şi R8 e-tron

202
0

a3-conceptAnul viitor gama Audi se va îmbogăți cu trei noi modele. A3, A8 Hybrid și electricul R8 e-tron își vor face debutul internațional. În 2012 va demara și un plan de investiții, care prevede alocarea a 13 miliarde de euro.

Audi anunță pe finalul acestui an câteva debuturi importante pentru 2012. Producătorul premium va începe fabricația noii generații A3, unul din cele mai bine vândute trei modele ale mărcii germane, la uzinele din Germania, Ungaria și Belgia. Portofoliul se va extinde cu versiunea hibridă a limuzinei A8 și a modelului electric sportiv R8 e-tron.
Anul viitor va marca și demararea unor investiții cifrate la 13 miliarde de euro, orientate spre dezvoltarea de noi automobile și tehnologii, cât și extinderea unor facilități de producție. Aproape 8 miliarde vor fi direcționate spre uzinele de top ale Audi din Ingolstadt și Neckarsulm.
”Dorim să obținem o creştere puternică la nivel internaţional şi să dezvoltăm pe mai departe expertiza noastră în special în domeniul șasiurilor și caroseriilor ușoare, cât și la mobilității electrice. De aceea, vom face noi angajări și vrem să atragem anul viitor alți 1.200 de experți”, afirmă Thomas Sigi, un oficial al departamentului de resurse umane.
Audi va investi masiv și în proiecte care vor genera modele noi și eficiente. Aproape 2 miliarde de euro vor fi cheltuiți pentru o serie de automobile care vor ajuta marca germană să-și atingă ambițiosul obiectiv de a deveni primul producător premium la nivel mondial.

R8 e-tron

Pe lângă noile sportive S6, S7 și S8, oficialii Audi anunță debutul primului model electric premium.
R8 e-tron va sosi la finele anului viitor și va fi produs în serie limitată. Modelul se va inspira puternic din prototipul omonim ce oferă performanță sportivă la un nivel comparabil cu versiunea cu motorizare pe combustibili fosili.

A8 Hybrid

Noul A8 Hybrid va debuta pe un segment unde rivalii pot fi numărați pe degete.Versiunea benzină-electric vizează în special piața nord-americană, unde deja există un public bine definit pentru limuzinele cu sisteme de alimentare alternativă.
Audi promite să furnizeze un model foarte eficient și cu o greutate redusă, ceea ce va asigura o manevrabilitate mai ridicată. A8 Hybrid vine cu un motor 2.0 TFSI de 211 cai putere și un motor electric ce va putea propulsa mașina pe distanțe de până la 3 km și cu o viteză maximă de 60 km/h, toate în modul electric. Limuzina hibridă va oferi un consum mediu între 6 și 6,5 litri la 100 km.

A3

A treia generație A3 va sosi în prima jumătate a anului 2012. Audi pregătește debutul unor noi tehnologii și susține că noua compactă premium ”va redefini valorile de referinţă în materie de conectivitate”.
Noul A3, rivalul noilor BMW Seria 1 și Mercedes A-Klasse, va avea o gamă de modele mai generoasă decât a seriei curente. Pentru prima oară vor fi disponibile o versiune sedan și un model hibrid (cu o motorizare similară cu viitorul Jetta Hybrid). Vârful de gamă RS 3 va fi păstrat, iar variantele Sportback și Cabrio vor stabili referințe în clasa din care fac parte.

Sursa: www.autopassione.ro