Acasă Administratie Apă plată la robinetele locuitorilor din Lăpuşata

Apă plată la robinetele locuitorilor din Lăpuşata

113
0

La Lăpuşata, lucrările de extindere a sistemului de canalizare pe o distanţă de aproximativ 6 kilometri sunt pe ultima sută de metri. La ora actuala, mai sunt de realizat doar mici intervenţii pentru readucerea străzilor la stadiul iniţial, după care va urma recepţia finală.

Primarul Nicolae Joiţa, ca şi localnicii, este mulţumit de rezultat. „Reţeaua de canalizare, după această extindere, măsoară în jur de 24 de kilometri. Pe câteva dintre noile tronsoane, acolo unde nu au fost necesare staţii de repompare, oamenii s-au branşat deja. În maxim două săptămâni, se vor conecta şi ceilalţi. (…) Investiţia s-a ridicat la 1,9 milioane de lei, iar sistemul acoperă acum cam 60 % din localitate, adică zonele cu populaţie mai numeroasă. Aşa cum ştiţi, Lăpuşata este o localitate răspândită şi cu multe dealuri. Avem peste 80 de kilometri de drumuri comunale, iar dacă am fi introdus peste tot canalizare, ar fi fost necesare foarte multe staţii de repompare. Asta ar fi însemnat costuri colosale, plus cheltuieli mari cu energia”, a detaliat primarul din Lăpuşata.

Nicolae Joiţa a adăugat că eventualele extinderi, pe viitor, vor depinde de ceea ce doresc cetăţenii. „Apă avem în 80 % din localitate. Reţeaua măsoară 35 de kilometri şi este posibil ca, pe parcurs, oamenii să ne ceară să extindem reţelele. După cum ştiţi, am înfiinţat la nivelul localităţii serviciu special şi preţurile sunt probabil cele mai mici din judeţ: 1,3 lei / mc la canalizare şi 4 lei / mc la apă. Apa este foarte curată. O verificăm şi para-verificăm. Este apă plată, numai bună de îmbuteliat, extrasă de la peste 200 de metri adâncime, cu 3 puţuri. Din toate aceste motive, nu mai vrem să predăm sistemele la APAVIL. Când ne-am rugat noi de ei, nu au vrut să ne preia”, a completat alesul local.