Acasă Liga Nationala ”Antrenament” reuşit pentru campioane înaintea confruntării cu CSM Bucureşti

”Antrenament” reuşit pentru campioane înaintea confruntării cu CSM Bucureşti

173
0

Duminică, 15 septembrie, echipa de handbal reprezentativă a Râmnicului, SCM, a jucat, în deplasare, cu Universitatea Cluj-Napoca, una dintre echipele care se bate şi în acest sezon pentru evitarea retrogradării. Ardelencele aveau trei înfrângeri înaintea jocului împotriva campioanei. Au suferit-o şi pe a patra. Elevele lui Florentin Pera nu au avut nicio emoţie la Turda. S-au distrat cu adversarele. Prima repriză s-a încheiat la scorul de 20-8. La final, diferenţa a fost de 11 goluri: 34-23.

”Am arătat că parcurgem o perioadă bună. Am tratat cu atenţie şi acest meci, cu Universitatea Cluj, fetele au fost concentrate şi ne-am asigurat un avantaj liniştitor încă din prima repriză. A mers bine apărarea, contraatacul… Lucrurile au funcţionat cum trebuie şi pe poziţional. Sper să confirmăm forma bună şi în meciul cu CSM Bucureşti. După cum se ştie, adversarul e unul foarte valoros. CSM e principala favorită la câştigarea tuturor trofeelor din România, dar şi anul trecut a fost la fel. Am arătat că suntem capabili să producem surpriza. Rezultatul obţinut anul trecut, când am reuşit să cucerim două trofee în dauna celor de la CSM Bucureşti, ne obligă să abordăm şi acum meciul la victorie. CSM Bucureşti are un buget de 3-4 ori mai mare decât al nostru, îşi propune Final Four-ul Ligii Campionilor. Noi, în schimb, suntem o echipă mai mică, dar cu ambiţii şi dorinţe mari. Important este să nu apară accidentări şi să avem întreg lotul la dispoziţie, să abordăm acest meci cu cea mai bună formulă. La Turda, am dat tuturor jucătoarelor posibilitatea să evolueze mai mult. Au fost menajate Liscevic şi Alicia Fernandez, pe care am utilizat-o doar la începutul meciului. Nu am apelat la cele două junioare, Stamin şi Marin, pentru că era ultimul meci înainte de cel cu CSM Bucureşti şi am încercat să facem o ultimă repetiţie, să încercăm mai multe formule de joc. A fost un antrenament bun. În zilelele care urmează sper să remediem ce nu a funcţionat cu ”U” Cluj. În acest meci a intrat chiar şi Ana Maria Savu. Practic, a debutat la SCM. Vine după accidentare, după o perioadă lungă de pauză. Nu e la 100% din capacitate, dar, încet-încet, sper să ajungă şi ea la parametrii optimi. Nu ştiu dacă va juca în meciul cu CSM Bucureşti. Vom decide pe cine mizăm la ora jocului”, a declarat antrenorul campioanei României la handbal feminin, Florentin Pera, după cel de-al patrulea succes din acest sezon.
Partida cu CSM Bucureşti, din etapa a V-a a Ligii Florilor, va avea loc în Sala ”Traian” sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 15.30
Pentru SCM Rm. Vâlcea au marcat în poarta Clujului, la Turda: C. Florica (7), A. Badea (6), Elghaoui (5), Glibko (3), Adespii (3), Băcăoanu (3), Norgaard (3), Da Silva (2), Fernandez (1), Gonzalez (1). (S.S.)