Acasă Diverse Andreea Adespii revine la Naţională după un an de la accidentarea suferită...

Andreea Adespii revine la Naţională după un an de la accidentarea suferită în meciul cu Portugalia

446
0

Echipa naţională de handbal feminin a României se va reuni, pe 24 mai, la Brăila, în vederea participării la Trofeul Carpaţi, competiţie care va avea loc între 31 mai şi 2 iunie. După cum se cunoaşte, prima reprezentativă a ţării noastre are un nou antrenor principal. Tomas Ryde îi ia locul lui Ambros Martin pe banca României. Noul selecţioner (împreună cu staff-ul tehnic) a trimis deja convocările pentru Trofeul Carpaţi, la care vor participa România A, România B, Angola şi Japonia.

21 de jucătoare au fost chemate la Naţională. Printre ele se regăsesc şi câteva dintre noile campioane ale ţării, de la SCM. Rm. Vâlcea, respectiv Yuliya Dumanska, Cristina Florica, Raluca Băcăoanu, dar şi Andreea Adespii. „Despii” revine la Naţională după un an. Nu are amintiri prea plăcute de la ultima convocare. În 2018, pe 3 iunie, la a doua prezenţă în tricoul primei reprezentative, în meciul cu Portugalia, disputat la Buzău, interul SCM-ului a suferit o accidentare gravă, care a scos-o din circuit. În vara anului trecut s-a operat de ruptură de ligamente la genunchiul drept. Recuperarea a fost greoaie. Adespii a revenit pe teren abia în luna martie a acestui an, la 9 luni distanţă de acel moment nefericit.

În altă ordine de idei, în afara celor menţionate au mai fost convocate la lotul A pentru Trofeul Carpaţi: Denisa Dedu (Siofok), Ana Maria Măzăreanu (Gloria Bistriţa-Năsăud), Alina Vătu (Dunărea Brăila), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa-Năsăud), Crina Pintea (Gyor), Lorena Ostase (CSM Slatina), Ionela Leuştean (Activ CSO Plopeni), Aneta Udriştoiu (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare), Gabriela Perianu (Siofok), Claudia Constantinescu (CSM Bucureşti), Mădălina Zamfirescu (Debrecen), Laura Pristăviţa (Gloria Bistriţa-Năsăud), Cristina Laslo (Buducnost), Daria Bucur (Corona Braşov), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare) şi Alina Ilie (SCM Gloria Buzău). (S.S.)