Acasă Atletism Alin Firfirică, al patrulea cel mai bun discobol din lume

Alin Firfirică, al patrulea cel mai bun discobol din lume

185
0

Luni, 30 septembrie, vâlcean Alin Firfirică a concurat în finala Campionatului Mondial de Atletism din Qatar. Rezultatul a fost unul foarte bun. La prima participare la un Campionat Mondial de Seniori, cel mai bun discobol al României a ocupat locul 4 în lume. ”Firfi” a aruncat discul la 66,46 metri şi a fost la doar 37 de centimetri distanţă de obţinerea unei medalii.

”Sunt foarte fericit pentru clasarea mea. Am mers la această ediţie de Campionat Mondial cu gândul de a ajunge în finală. Dupa ce m-am văzut în finală, obiectivul meu a fost să mă vad între primii 6. Însă locul 4 este…UAU! Este mai bine decât speram. Este puţin frustrant să stiu că am fost la câţiva centimetri de podium, însă trebuie să fiu realist. Debutul meu la o astfel de competiţie a fost pur şi simplu superb. Este munca mea. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am realizat. Nu îmi poate reproşa nimeni nimic. Sunt convins că sunt pe drumul cel bun. După acest loc 4, mi-am demonstrat că am şanse reale să aduc o medalie anul viitor, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mă bucur că am reuşit să îmi fac familia, clubul şi prietenii mândri de mine. Înainte de acest concurs am stat şi am citit toate mesajele de încurajare, iar asta m-a motivat enorm. Este foarte plăcut să vezi că sunt oameni care apreciază cu adevărat munca pe care o depun pentru a-mi reprezenta ţara cu fruntea sus!”, a declarat Alin Firfirică (foto: www.fra.ro), pentru site-ul Federaţiei Române de Atletism.

Alin Firfirică a început să practice atletismul la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”, din Rm. Vâlcea. Acesta a fost pregătit timp de 10 ani de profesoara Angela Popescu. În prezent e legitimat la clubul Steaua București, unde o are ca și antrenoare pe Daniela Costian.

La Doha, cel mai bun rezultat dintre sportivii care au intrat în finala de la disc l-a înregistrat suedezul Daniel Stahl, care a reuşit o aruncare ce a măsurat 67,59 metri.