Acasă Fotbal Adrian Comănescu l-a înlocuit pe Constantin Pintilie la şefia AJF Vâlcea

Adrian Comănescu l-a înlocuit pe Constantin Pintilie la şefia AJF Vâlcea

914
0

Vineri, 24 mai, au avut loc alegerile pentru funcţiile de conducere ale AJF Vâlcea. În cursa pentru preşedinţie s-au aflat trei candidaţi: arbitrul Adrian Comănescu, secretarul general al Asociaţiei de Fotbal – Daniel Demetrescu şi fostul primar din Şirineasa, Dan Săraru. Constantin Pintilie, şeful fotbalului vâlcean din ultimii 13 ani, nu a mai candidat. La Adunarea Generală Extraordinară s-au prezentat 76 dintr-un total de 77 de membri afiliaţi. A lipsit doar reprezentatul formaţiei din Grădiştea.

Adrian Comănescu a câştigat alegerile. 40 dintre cei care au mers la vot i-au acordat girul pentru a reprezenta fotbalul vâlcean în următorii patru ani. Daniel Demetrescu a strâns 34 de voturi, în timp ce Dan Săraru a reprezentat opţiunea a doi delegaţi. Conform calculelor, între primii doi clasaţi diferenţa a fost făcută de sectorul de copii şi juniori, unde Comănescu a fost preferat de majoritatea antrenorilor sau conducătorilor prezenţi la „urnă”. Şedinţa din cadrul Universităţii „Constantin Brâncoveanu” a fost condusă de vicepreşedintele FRF Octavian Goga. La Adunarea Generală Extraordinară a AJF Vâlcea a fost prezent şi şeful fotbalului românesc, Răzvan Burleanu.

În altă ordine de idei, după alegerea preşedintelui, reprezentanţii asociaţiilor sportive din judeţ şi-au exprimat opţiunea şi pentru postul de vicepreşedinte. Au avut de ales între Lucian Munteanu, aflat în echipa lui Adrian Comănescu şi Grigore Tomoiagă, fostul vicepreşedinte. Munteanu a câştigat categoric lupta, cu scorul de 46-21. Tot vineri, ar fi trebuit desemnaţi şi reprezentanţii echipelor în Comitetul Executiv. După primele două sesiuni de alegeri, oamenii au plecat, însă, din sală şi nu s-a mai întrunit cvorumul. Cel mai probabil va trebui organizată o altă Adunare Generală, pentru completarea Comitetului Executiv.

La final, noul preşedinte al AJF Vâlcea a anunţat că Jean Turmacu va fi secretar general în mandatul său.