Acasă Diverse A doua licitaţie pentru Ski Resort Transalpina. Prima a fost anulată

A doua licitaţie pentru Ski Resort Transalpina. Prima a fost anulată

1144
0

Se pare că şi anul acesta sunt probleme la Voineasa cu acordul cadru pentru serviciul de transport public local pe cablu şi activităţile conexe domeniului Ski Resort Transalpina. Achiziţia prin procedura simplificată, lansată în iulie, a fost anulată, iar acum se face o nouă încercare, în condiţiile în care, în 2-3 luni, trebuie staţiunea trebuie deschisă pentru turişti. Şi valoarea acordului s-a modificat faţă de cea din vară, crescând de la 3,65 de milioane de lei la 4,98 de milioane.

Licitaţia deschisă a fost lansată săptămâna trecută, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 25 septembrie. Conform Caietului de sarcini, Autoritatea contractantă, Primăria Comunei Voineasa, are în vedere un acord pe 4 ani şi a pus condiţia ca serviciul de exploatare şi operare a instalaţiilor de transport pe cablu şi activităţile conexe de la Schi Resort Transalpina să se desfăşoare sub controlul autorităţii administraţiei publice locale. „Transportul pe cablu îl asigură Primăria Voineasa, proprietara instalaţiilor, prin acest operator. Primăria este transportor pe cablu, ea încasează banii, ea autorizează instalaţiile şi omologhează pârtiile. (…) Prin procedura de prestări servicii, unitatea administrativ teritorială atribuie prin contract acord cadru prestarea serviciului de exploatare şi operare a instalaţiilor de transport pe cablu, precum şi exploatarea bunurilor accesorii serviciului, cuprinse în aşa numitul sistem de utilităţi”, se stipulează în document.

După cum probabil se ştie, la Voineasa, există deocamdată doar 10 pârtii de schi omologate: 1) „Telegondola” (dificultate medie) – 2.257 x 50 de metri; 2) „Telescaun”, încadrată la categoria uşoară (1.232 metri lungime x 40 m. lăţime); 3) „Teleschi” (uşoară) – 730 m. lungime x 40 lăţime; 4) „Teleschi începători” (uşoară) – 1.860 m. lungime x 30 lăţime; 5) „Telegondolă variantă” (dificilă) – 410 m. lungime x 40 lăţime; 6) „Telegondola N” (dificilă) – 363 x 40 m; 7) „Telegondolă varianta N” (dificilă) – 200 x 30 m; 8) „Staţie superioară Teleschi 1 – Staţie superioară Telegondolă Tronson 2” (uşoară) – 730 de metri lungime; 9) „Staţie superioară Telegondolă Tronson 2 – Pârtie Telescaun” (uşoară) – 344 m; 10) „Staţie superioară Telescaun – Staţie superioară Telegondolă Tronson 2” (uşoară) – 120 m, completată cu pârtia „Începători”, de 350 de metri.

Ski Resort Transalpina dispune de o telegondolă GD8, cu 59 de gondole de 8 persoane. Are o capacitate de transport de 2.200 de persoane / oră şi o viteză de 6 m/sec.. Dispune, de asemenea, de două instalaţii de Teleschi şi de un sistem „Telescaun CF4” cu 100 de scaune, care are o capacitate de transport de 1.400 de persoane / oră şi o viteză de 2,3 m/s. Cu tot cu cele 10 tunuri de zăpadă Lenko, maşini, instalaţii, echipamente, clădiri, snowmobile ş.a.m.d., domeniul schiabil din Voineasa are o valoare de aproximativ 21 de milioane de euro.