Administratie

Scrutin fără emoţii pentru Constantin Şerban

• edilul din Popeşti îşi va continua munca la primărie

Primarul liberal Constantin Şerban din Popeşti se numără printre edilii din Vâlcea pentru care alegerile locale ce bat la uşă nu-i dau nici un fel de emoţii. Proiectele realizate în cei patru ani de mandat, modul deschis de lucru cu cetăţenii din comună, precum şi planurile sale de viitor au avut darul de a-i convinge deja pe majoritatea locuitorilor că rămâne în continuare – cum se spune – „omul potrivit la locul potrivit”, adică primarul ideal pentru o comună în plină dezvoltare. Principalul proiect demarat de Constantin Şerban în acest mandat rămâne „Alimentarea cu apă a comunei Popeşti”, care-a beneficiat de fonduri SAPARD.

Nici infrastructura nu a fost neglijată, iar în acest sens merită menţionate refacerea drumului comunal spre satul Firijba, drum distrus în urma calamităţilor din anul 2006, precum şi reabilitarea unei porţiuni importante din drumul Valea Caselor. În plus, au fost făcute balastări cu utilajele proprii din dotare în satele Popeşti, Urşi, Meieni, Dăeşti, Curtea. „Refacerea drumurilor a fost făcută în special cu forţe proprii, cu utilaje din dotarea Primăriei, care au fost aduse în 2004 prin intervenţia mea de la Ministerul Afacerilor Interne, prin transfer cu titlu gratuit”, a ţinut să specifice Şerban, care-a evidenţiat şi faptul că a supravegheat atent construirea unui pod în satul Popeşti, peste pârâul Bălteanca, distrus de asemenea în timpul calamităţilor din 2006.

O comună în plină dezvoltare

Tot în această perioadă a fost rezolvată şi problema telefoniei mobile în comună. „Dacă în 2004 nu exista nici un fel de semnal, la ora actuală, după numeroasele demersuri pe care le-am făcut personal au fost montate în comună trei staţii de telefonie mobilă, pe reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote”, completează primarul din Popeşti.
Reabilitarea sediului Primăriei Popeşti şi introducerea iluminatului public în comună, în proporţie de 90 la sută, au reprezentat de asemenea obiective de referinţă ale primarului Şerban. În plus, mai multe instituţii de învăţământ din comună au beneficiat de fonduri pentru modernizare. Astfel, s-a reuşit finalizarea construirii Grădiniţei Urşi din fonduri ale Ministerului Integrării Europene şi prin contribuţia Consiliului Local al comunei Popesti, o grădiniţă construită şi dotată la standarde europene. De asemenea, au fost obţinute finanţări pentru reabilitarea Şcolii Generale Urşi şi Şcolii Generale Popeşti, lucrări care au fost începute în 2006 şi care vor continua în acest an. Lucrările constau în construirea de grupuri sanitare (centrale termice, geamuri termopan etc). Altfel, Şcoala Generală Curtea a fost reabilitată şi transformată în Cămin Cultural. În viitor se va realiza reabilitarea Şcolii Generale Dăeşti şi a Şcolii Generale Popeşti, dar există în plan şi construirea unei grădiniţe în satul Dăeşti.
„Toate acestea sunt numai o parte mai însemnată din ceea ce am realizat. Aceste realizări au fost făcute în permanenţă cu sprijinul conducerii PNL Vâlcea. Ştiu că realizările prezentate mai sus sunt apreciate de către toţi locuitorii comunei aşa că am încredere că voi reuşi să am şi în continuare o colaborare foarte bună cu aceştia, pentru a ridica gradul de confort al cetăţenilor şi înfrumuseţarea comunei noastre, ajutându-ne astfel unii pe alţii în înfăptuirea celor propuse pentru viitor”, spune Şerban, iar apoi adaugă: „Am rezolvat problemele sociale ale locuitorilor comunei, astfel încât nu avem cazuri grave de persoane sub limita sărăciei. Am contribuit la redeschiderea farmaciei din comună, astfel încât cetăţenii să poată beneficia de eliberarea medicamentelor compensate. Am format un colectiv profesionist în cadrul Primăriei Popeşti. Cetăţeanul care vine cu vreo problemă de rezolvat este servit rapid şi cu profesionalism”.

Fotbalul, pasiunea principală a primarului Şerban

Nici sportul nu este neglijat la Popeşti, acum doi ani fiind începută lucrarea de construcţie a unui teren de fotbal, care s-a realizat prin forţe proprii. Lucrările la această bază sportivă sunt preconizate a se încheia cel mai târziu în septembrie 2008, visul lui Şerban fiind acela ca echipa Luncavăţul să promoveze în anii următori în Liga a III-a. Primarul din Popeşti mai spune că în acelaşi timp s-a elaborat şi proiectul de construcţie a unei baze sportive care să beneficieze de fonduri de la Guvernul României. Altfel, în planurile lui Constantin Şerban se mai află şi construirea unei săli de sport.

Viitorul sună bine pentru popeşteni

Dintre proiectele de viitor ale edilului din Popeşti ne-a atras atenţia în mod special finalizarea lucrărilor finanţate prin Ordonanţa Guvernului 7/2006 „Poduri, punţi pietonale, podeţe şi prag de fund în comuna Popeşti, judeţul Vâlcea ” – un proiect care cuprinde construcţia unui pod în punctul Şoc şi Grigoriţă, a două punţi pietonale peste râul Luncavăţ în satele Urşi şi Curtea, a unui prag de fund peste râul Luncavăţ, în punctul Firijba, precum şi a patru podeţe tubulare în satele Popeşti şi Urşi. Pentru această lucrare, primarul Şerban a ţinut să specifice că s-a obţinut deja prima tranşă de bani. De asemenea, edilul din Popeşti va susţine introducerea reţelei de canalizare, proiect aprobat, cu fonduri europene, precum şi finalizarea reţelei de gaze naturale în comună. În acest moment, prin grija primarului Şerban staţia de gaze din punctul Valea Caselor a fost pusă deja sub presiune.
Altfel, printre proiectele de viitor se mai numără: construirea unui sens giratoriu în intersecţia Cotoşmanu; introducerea în circuitul turistic a zonelor Cotoşmanu, Firijba şi Valea Caselor prin construirea de pensiuni turistice; atragerea de investitori în zonă în vederea creării unor locuri de muncă; salubrizarea comunei prin montarea de omberoane la fiecare gospodărie în parte – proiect deja finanţat; reabilitarea Căminului Cultural şi construirea unei baze sportive şi de agrement în spatele clădirii respective; mansardarea blocurilor din satul Urşi în scopul măririi suprafeţei locative pentru acordarea de locuinţe tinerilor, eliminând în acest sens şi problema investiţiilor în acoperiş de către locatarii actuali; asfaltarea tuturor uliţelor şi drumurilor săteşti, proiect deja depus pentru finanţare europeană.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button