Administratie

Pentru că nu au primit microbuz şcolar, elevii din Creţeni sunt transportaţi de o firmă de taximetrie

Pentru că nu au primit microbuz şcolar, elevii din Creţeni sunt transportaţi de o firmă de taximetrie
În ultimii ani, în comuna Creţeni au apărut investiţii serioase, puternice, care să asigure o viaţă mai bună locuitorilor şi să creeze condiţii moderne, cu apă curentă, canalizare, asfaltare în tot ceea ce ţine de infrastructura locală. Ionel Spârleanu, edilul localităţii, ne-a acordat un interviu în care dezbate principale investiţii realizate în decursul celor aproximativ patru ani de mandat, cât şi planurile sale de viitor.

Care sunt principalele lucrări pe care le aveţi în vedere ca la finele acestui an să fie deja finalizate?
Avem o mapă întreagă de proiecte, iar majoritatea dintre ele vor fi finalizate în decursul acestui an. Momentan,  suntem în derulare cu alimentarea cu apă pe Ordonanţa 7, lucrare care a începutul în decembrie 2007, Avem în proporţie de 30 % finalizată lucrarea şi reîncepem asfaltarea drumurilor comunale, DC 88, în Creţeni şi Nemoiu, lucrare execută cu fonduri SAPARD şi ce a fost demarată în februarie 2007. Ca noutăţi mai sunt investiţiile la şcoli, iar în privinţa programelor de dezvoltare rurală ele sunt o gramadă. Ceea ce vă pot spune, dacă ar fi să le stabilim pe criteriul priorităţii lor, sunt programele pentru canalizare uliţe sau străzi cum se numesc mai nou. Lucrarea pe SAPARD în februarie 2007, este în valoare de 750 de mii de euro, şi vizează un drum care leagă două sate de comuna limitrofă Amărăşti. De asemenea, tot pe Ordonanţa 7/2007, mai avem alimentarea cu apă curentă, lucrare ce a început în decembrie 2007 şi va fi duă la bun sfârşit în luna mai, anul acesta.

Cum apreciaţi colaborarea cu principalele instituţii ale judeţului?
Am avut o foarte bună colaborarea cei cei de la Consiliul Judeţean, iar acest lucru a permis şi cofinanţările în care s-au angrenat atât cei de la consiliul local cît şi cei de la judeţ. Totul se rezumă la faptul cum îţi faci proiectele. Că dacă stai la birou şi nu te stresezi să soliciţi fonduri, banii o sa vină niciodată. Este mult stres şi de aceea mă gândesc ca pe viitor, în cazul în care voi mai prinde un mandat, să înfiinţez un compartiment special de dezvoltare rurală, în care să existe persoane competente care să se ocupe de toată tevatura şi birocraţia cu care ne confruntăm cu toţii în finanţarea proiectelor.

Mai există vreun primar care să fi investit atât în localitate?
Investiţiile se ridică la 50 de miliarde, e vorba de cum alergi, pentru că, după cum am mai spus, nu te roagă nimeni cu bani. Toată lumea zice că aşteptăm banii, dar totul se rezumă la cum alergi, cum te interesezi. Cum cât ai mai multe hârtii facute pentru bani, cu atât sunt şanse mai mari să îţi pui în practică proiectele. Nu cred că a avut vreodată comuna mai multe investiţii ca în momentul de faţă şi oricum mai sunt multe de făcut. Dacă nu modernizăm acum când avem posibilitatea, mai târziu va fi mult mai greu, deoarece vor fi tot mai puţine fonduri. Cine se zbate face, cine nu stă doar şi priveşte peste gard.

Aveţi un microbuz cu care să transportaţi elevii la şcoală ?
Nu. Am încercat să obţinem prin Prefectură un microbuz, dar au fost decât promisiuni. Pentru a rezolva această problemă am contactat o firmă de taximetrie, cu care am încheiat un contract pentru a deservi toţi elevii care se deplasează la şcoală. Sper ca până la urmă cei de la Guvern să soluţioneze această problemă.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button