Acasă Economie SC URBAN SA a demarat Campania Naţională de Colectare a Deşeurilor de...

SC URBAN SA a demarat Campania Naţională de Colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice

128
0

SC URBAN SA prezintă râmnicenilor o scurtă sinteză a ceea ce s-a realizat în ziua de 3 noiembrie 2007, în cadrul celor 4 programe de lucru colectându-se următoarele tipuri de deşeuri:
• 15 frigidere; 5 maşini spălat; 10 calculatoare (Leagănul de copii – ridicat în 2 noiembrie); 7 monitoare; 87 televizoare; 1 cuptor microunde; 2 aparatură foto pentru developare; 13 aparate radio; 3 case marcat; 1 aparat medical; 1 imprimantă; 3 aragazuri; 7 altele (prăjitor pâine, fier călcat).

Pe lângă cele patru programe, s-a răspuns prompt şi la solicitările primite la dispeceratul S.C. URBAN S.A., transmise de către diverse instituţii (Leagănul de copii, grădiniţe, şcoli, etc), dar şi persoane care spuneau că deţin astfel de deşeuri, dar nu au posibilitatea de a le transporta până la punctele de colectare. Astfel, au fost găsite deşeuri de echipamente electrice şi electronice, în special în zona Lenin Sud, depozitate pe trotuar, în faţa blocurilor. Au fost întâlnite cazuri de solicitări telefonice, patru la număr, în care angajaţii  URBAN S.A. au mers în apartamentele persoanelor pentru a le prelua aceste deşeuri.
În punctele de colectare au fost depozitate un număr mic de astfel de deşeuri, ele fiind însă întâlnite în faţa blocurilor, pe trotuar, şi cel mai mult în faţa caselor particulare.
După terminarea programelor de lucru, au mai fost transmise solicitări de ridicare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, în diverse zone ale oraşului, dar şi în zone limitrofe, în acest sens, S.C. URBAN S.A. colectează astfel de deşeuri şi în săptămâna 05-11.11.2007, şi va răspunde prompt la solicitările cetăţenilor.
Pentru persoanele care doresc să depoziteze astfel de deşeuri şi în alte zile, S.C. URBAN S.A. stă la dispoziţie prin centrul de colectare din strada Crişan, nr. 9, tel. 0250/735481, Tel verde 0.800.881.188.
Pe baza programelor de lucru din municipiul Râmnicu Vâlcea, vă prezentăm o statistică a gradului de colectare pentru toate tipurile de deşeuri electrice şi electronice, colectate în ziua de 03.11.2007:
Program 1 – Zona Traian, Nord: Asociaţii Proprietari, Agenţi Casnici;
           –  transport auto: Tractor;
Program 2 – Zona Centrală, Libertăţii: Asociaţii Proprietari, Agenţi Casnici: Ştirbei
                      Vodă;
                   – transport auto: Tractor;
Program 3 – Zona Ostroveni, 1 Mai: Asociaţii Proprietari, Agenţi Casnici: Ostroveni,
                      1 Mai, Râureni, Stolniceni;
           – transport auto: KIA;
Program 4 – Zona Petrişor, Lenin Sud: Asociaţii Proprietari, Agenţi Casnici: Petrişor,
                       Morilor, Copăcelu, Căzăneşti, Goranu;
                   – transport auto: KIA;
Această campanie a fost demarată şi în municipiul Drăgăşani şi oraşul Horezu, unde s-au colectat aproximativ 1,5 tone.
Ţinând cont de cele prezentate S.C. URBAN S.A. va propune autoritaţilor locale realizarea de astfel de campanii, cel puţin de două ori pe an.
Director S.C. URBAN S.A. Râmnicu Vâlcea – Sediul social
George PIRNEA