Acasă Liga II Lungan, snopit în bătaie de oamenii lui Simota

Lungan, snopit în bătaie de oamenii lui Simota

139
0

După incidentul din 2005, de la meciul dintre Tricotaje Ineu şi Jiul, când un suporter a fost bătut de oamenii lui Simota, patronul susţinea că nu are bodyguarzi. „Erau nişte studenţi. Eu nu am gărzi de corp", spunea la acea vreme Simota. Şi acum, imediat după incidentul cu Lugan, finanţatorul Jiului a continuat să nege. Abia sâmbătă, întrebat cu insistenţă despre cele întâmplate Simota a spus: „Dacă e adevărat, voi lua măsuri împotriva bodyguarzilor", contrazicând astfel toate declaraţiile date anterior.

Joi, fundaşul Jiului Petroşani, vâlceanul Mihăiţă Lungan a fost bătut cu bestialitate de oameni puşi de patronul echipei, Alin Simota, motivul fiind acela că jucătorul a depus memoriu pentru a deveni liber de contract. „Eram la antrenament în spatele porţii şi nu mă pregăteam cu echipa, deoarece nu am voie, din cauza memoriului. A venit un tehnician de la juniori, care mi-a spus să mă duc la Simota în vestiar. Am împins în uşa de la vestiar şi era închisă. Când să plec m-au oprit doi bodyguarzi, care nici n-au stat pe gânduri şi m-au rupt. M-au luat la omor, mi-au dat în toate părţile. Am dinţii sparţi, câteva coaste rupte. Este senzaţional ce se întâmplă în 2007 în România”, a declarat Lungan.
Referitor la „cazul Lungan” patronul Jiului, Alin Simota, a fost interogat de poliţiştii din Petroşani. Finanţatorul „minerilor" continuă să susţină că nu are nici o implicare. Mai multe persoane, martore ale incidentului, au fost audiate în aceste zile de către poliţiştii din Petroşani. „Suntem în stadiul de anchetă. Au început audierile! Nu putem da prea multe amănunte pentru că suntem la început", a declarat comandantul Poliţiei Petroşani, Florin Nicolae. Alin Simota a fost şi el audiat deja, iar surse din Poliţie au dezvăluit că Simota a dat declaraţii anchetatorilor chiar la stadionul din Petroşani. Din cele relatate poliţiştilor, finanţatorul Jiului îşi susţine în continuare nevinovăţia. În plus, pentru ca ancheta să decurgă mai repede, a fost preluată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria din Petroşani.
Surse din Poliţia Petroşani au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că unul dintre cei doi agresori ai lui Lungan a fost identificat. Este Cristi Litera, nimeni altul decît mîna dreaptă a patronului Alin Simota. Litera este cunoscut în Deva drept un personaj extrem de periculos, el fiind de mai mult timp în atenţia poliţiştilor, deoarece are legături cu mai multe grupuri infracţionale. "Este posibil ca cei doi agresori să fie închişi, între unu şi cinci ani, încadrarea lor fiind lovire şi alte violenţe", a mai afirmat o sursă din Poliţie.

Paleacu confirmă

Aşa a caracterizat situaţia de la Petroşani un alt fotbalist, Alin Paleacu, şi el forţat să renunţe la o parte din banii pe care îi mai avea de luat. Meciul cu Jiul-Pandurii (0-2), din sezonul trecut, la pauza căruia mai mulţi bodyguarzi de-ai lui Alin Simota au intrat peste fotbalişti la vestiare, obligându-i să stea în picioare în timp ce erau ameninţaţi, i-a lăsat un gust amar şi lui Alin Paleacu : „Eu mai aveam de luat 6.000 de euro din contract. N-am vrut să-l mai prelungesc. M-au dat drumul, dar cu o condiţie: să renunţ la bani, să câştige şi Simota ceva. Aşa mi s-a transmis. Am acceptat. La Petroşani am trăit momente groaznice. Nu m-a bătut nimeni, dar dacă prindeai un meci mai slab te ameninţau bodyguarzii sau Simota. Cu chestii de genul «Îţi rup capul!». Acolo chiar e legea junglei! Eu nici nu-l mai salutam pe Simota. Nu-mi venea să cred când am văzut ce i-au făcut lui Lungan, un băiat cuminte, care niciodată nu zicea nimic. Dacă Mihai va avea nevoie de mine la un proces, am să vin. Lumea trebuie să ştie ce s-a întâmplat acolo", a mărturisit Alin Paleacu.

Simota o dă la-ntors!

Eu am fost plecat, ieri dimineaţă (n.r. sâmbătă) am venit în ţară, am auzit şi eu despre acest incident. Voi lua măsuri împotriva bodyguarzilor, pentru că nu trăim în junglă. Trebuie să se rezolve această problemă, dar adevărul este undeva la mijloc. Trebuie să facem o analiză să vedem exact ce s-a întâmplat", a spus Simota, care a asistat, sâmbătă, la meciul amical pe care Jiul l-a disputat, la Timişoara, în compania formaţiei Poli II.
Simota a subliniat că a cerut conducerii clubului să facă o anchetă internă pentru a stabili exact condiţiile în care Lungan a fost bătut. "Am dispus conducerii clubului să-mi facă o anchetă internă, să mă informeze despre ceea ce s-a întâmplat acolo. Este un gest regretabil, dacă a avut loc, dar vreau să vă spun că eu nu sunt răspunzător de disputele sau clinciurile dintre jucători şi personal. Fiecare răspunde pentru ceea ce face. Ceea ce m-a deranjat pe mine a fost atitudinea jucătorului, care a pronunţat şi numele meu, de parcă aş fi implicat", a subliniat Simota.