Acasă Liga V Laurentiu Mustatea a pus bazele unei noi asociatii sportive

Laurentiu Mustatea a pus bazele unei noi asociatii sportive

292
0
 Laurenţiu Mustăţea a pus bazele unei noi asociaţii sportive
Dinamo Rm. Vâlcea – o alternativă pentru viitorul fotbalului vâlcean
* gruparea are planuri mari: să ajungă în Divizia C
* deja a fost „angajat” antrenorul: Marin Catargiu
 
Una dintre echipele rău-famate ale fotbalului judeţean, Hermes Rm. Vâlcea, e pe cale să dispară. Sponsorul acestei grupări, cel ce a încercat şi uneori chiar a reuşit să mai schimbe câte ceva în bine la AS Hermes, tânărul om de afaceri Laurenţiu Mustăţea, a decis să încheie conturile cu echipa de cartier. „Voi pune bazele unei noi grupări. Sper să găsesc înţelegerea necesară din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal pentru ca noua echipă pe care o voi susţine să poată intra în competiţie încă din această iarnă!” – a spus Mustăţea.

 Vrea locul echipei Hermes din Onoare

Împreună cu prietenii săi, Mustăţea a ales denumirea echipei şi, pentru că este un fan „înrăit” al „câinilor roşii”, a decis ca noua asociaţie sportivă să se numească DINAMO Rm. Vâlcea. „Este un nume care la nivel naţional impune respect, iar prietenia mea cu liderii galeriei dinamoviste şi cu unii acţionari de la Dinamo Bucureşti vor sta la baza unei inedite colaborări, peste ceva vreme, între echipa mea şi cea din Capitală” – a precizat Mustăţea, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte. Acum pentru noua echipă a apărut primul hop: participarea în Divizia Onoare. Lucrurile par a fi simple, având în vedere că prin retragerea sprijinului financiar de la AS Hermes, în locul acestei formaţii ar putea activa lejer noua grupare Dinamo Bucureşti. „O să facem o adresă oficială către AJF Vâlcea şi vom lua şi acceptul celorlalte echipe dacă va fi nevoie pentru a putea evolua în Divizia Onoare în actuala ediţie de campionat în locul echipei AS Hermes” – a explicat vicepreşedintele Bob Borduţy Popescu.
 

Marin Catargiu se va lansa în antrenorat

Pentru început noua echipă de fotbal va selecţiona jucători din rândul celor ce doresc să activeze la un club serios, iar misiunea de a face trierea va reveni antrenorului. Şi cum o echipă care se respectă are nevoie de un antrenor cu nume, pe lista preşedintelui Mustăţea s-au aflat câteva variante interesante. În final s-a optat pentru aducerea lui Marin Catargiu, explicaţia fiind aceea că „acesta este cel mai bun fotbalist pe care l-a avut Vâlcea de la Revoluţie încoace. La acest nivel, inclusiv la Divizia D, Marin Catargiu poate fi util şi ca jucător. Cu el se încearcă o experienţă asemănătoare celei pe care CFR Cluj-Napoca a avut-o încununată cu succes atunci când l-a adus pe Dorinel Munteanu. Acum Catargiu este jucător activ, dar poate fi şi antrenor pentru ca în timp, în patru-cinci ani, să poată trece pe banca de rezerve încununat de succesele noii echipe!” – după cum preciza Mustăţea.
 

În lot sunt doriţi cei ce termină junioratul

Proiectul preşedintelui Laurenţiu Mustăţea este interesant şi generos: „Ştiu că în judeţul nostru sunt câteva cluburi ce se ocupă de formarea tinerilor fotbalişti. Aceştia ajung la 18 ani, termină junioratul şi dacă vor să mai activeze n-au ca variantă decât Divizia D şi Onoare. Deocamdată această variantă o pot oferi şi eu, însă noi ţintim să ajungem în etape în fotbalul naţional. Astfel, anul acesta, până-n vară, antrenorul marin Catargiu trebuie să-şi formeze echipa. Sunt dispus să-i aduc o serie de jucători talentaţi dacă aceştia se vor înhăma la munca noastră şi vor vedea în Dinamo Rm. Vâlcea o rampă de afirmare. Tocmai de aceea obiectivul nostru pentru ediţia viitoare va fi să atacăm promovarea în Divizia D unde o să vreau să stăm maximum trei an: un an de acomodare şi întărire a lotului, altul de implicare în lupta pentru promovare, iar în cel de-al treilea o să ne propunem câştigarea locului 1 pentru a ajunge în 2010 în Divizia C. Abia atunci proiectul meu ajunge la forma maximă pentru că acum tinerii fotbalişti vâlceni n-au prea multe alternative de a se afirma pe plan local. Eu doresc să fac din Dinamo această alternativă!”
 

Antrenamente, conferinţe de presă, meciuri

După perfectarea actelor, s-a trecut la muncă. Duminică, pe terenul de fotbal de la Goranu a avut loc primul antrenament. Peste 20 de jucători de la AS Hermes şi de la câteva divizionare D răspuns comenzilor date de Marin Catargiu, şi el marcat parcă de tracul debutului ca antrenor, dar plăcut surprins să constate că cei cărora li se adresa răspundeau prompt la indicaţiile sale. Primul meci amical va însemna şi o inedită confruntare cu „surata” Dinamo Horezu într-o partidă ce va avea loc la finele acestei săptămâni. Până atunci, însă, Laurenţiu Mustăţea are de gând să imprime stil şi profesionalism clubului său şi va ţine vineri o conferinţă de presă cu surprize. Ca orice echipă ce se respectă, în faţa presei va fi prezentat antrenorul echipei, acesta va vorbi despre planurile sale, iar dacă echipamentul de joc va sosi până joi, atunci va avea loc şi prezentarea acestuia.

 Lipsa unui teren propriu, în continuare o mare problemă
Dacă toate lucrurile par a fi demarat frumos, ideal chiar, va rămâne o problemă greu de rezolvat: terenul propriu. „O să jucăm în continuare, până-n vară, la Fedeleşoiu, pentru că primarul Dobre de la Dăeşti este un om extraordinar şi la el am găsit multă înţelegere. Apoi vom mai vedea. E păcat că în Râmnic există dorinţa de a se face fotbal, dar oraşul suferă la capitolul baze sportive!” – a spus Mustăţea. Un alt conducător al clubului, secretarul Gheorghe Ghe. Iordache, nu exclude varianta unei colaborări din vară cu CSŞ Rm. Vâlcea şi spune: „Dacă Electra Rm. Vâlcea se mută pe terenul lor de sub baraj, atunci am putea investi în starea bazei sportive a CSŞ-ului. Mai rămâne să vedem dacă există şi din partea dumnealor dorinţa de a face performanţă în fotbal”.
 A.S. DINAMO Rm. Vâlcea

Secţii: fotbal; fotbal în sală; tenis de masă; atletism; şah
 
Preşedinte: Laurenţiu-Daniel MUSTĂŢEA
Vicepreşedinte: Bob-Borduţy POPESCU
Secretar: Gheorghe Ghe. IORDACHE
Antrenorul echipei de fotbal: Marin CATARGIU

 

Obiective:
2006:            formarea unui lot competitiv
2007:             promovarea în Divizia D
2008:   întărirea lotului echipei
2009:            implicarea în lupta pentru locul 1
2010:            promovarea în Divizia C
 
Meciuri amicale stabilite:
15 ianuarie:            cu Dinamo Horezu
22 ianuarie:            cu Steaua Mânăstireni